Vitamiineja luonnosta

Flunssakausi näyttäisi jylläävän vielä jonkin verran ja juuri kun on parantunut yhdestä flunssasta on jo seuraava kulman takana kärkkymässä.

Itse pyrin syömään monipuolisesti ja paljon hedelmiä ja kasviksia välttyäkseni näiltä ikäviltä yllätyksiltä, jotka auttamatta aiheuttavat kaikkeen liikuntaan taukoa. Eihän se aina auta ja olen itsekin kärsinyt koko lopputalven ja alkukevään flunssista. Lääkäri vielä mainitsi, että astman takia kaikki keuhkoperäiset virukset pääsevät helpommin tarttumaan ja parantuminenkin on pidempi prosessi. No se on huomattu.
Edellinen flunssa jylläsi yskänä ja kuumeiluna lähes kolme viikkoa ja vasta tällä viikolla olen uskaltautunut kunnolla treenaamaan. Salilla aloitin uuden kaksijakoisen treeniohjelman ja juoksemassa olen käynyt kaksi kertaa, vaikkakin lyhyen reilun 6 km lenkin.
Yllättävän hyvin jaksoin kuitenkin nuo juoksulenkitkin ja vauhdit oli alkumatkan tunnustelun jälkeen lähempänä 6 minuutin kilometrivauhtia ja toisella lenkillä jo 5.30 minuutin vauhtia. Sykkeet toki oli hieman koholla, mutta silti juoksu kulki yllättävän kivuttomasti ja kevyesti.

Nyt menneellä viikolla miehellä on ollut jälleen orastavaa flunssaa, kurkkukipua ja nuhaa. Kuumetta ei onneksi ja nyt näyttäisi hänen osaltaan tauti olevan paranemaan päin. Itse taas heräsin aamulla kurkku hieman karheana, mutta otin heti käyttöön täsmäaseet eli aamusmoothieen vitamiineja ja muita rohtoja.
Inkivääristä on tullut meille ruokatarvike, joka löytyy kotoa tuoreena lähes aina. Sitä laitetaan ruokaan ja smoothieen, mutta myös paloina teen joukkoon.

Toivottavasti nämä nyt auttaa ja pääsen huomenna lähtemään suunnitellulle polkulenkille ja viimeistään alkuviikosta taas Vauhtisammakon treeneihin. Aurajoen yöjuoksuun on nyt tasan 4 viikkoa aikaa ja muutkin kisat lähestyvät uhkaavasti. 5 viikon kuluttua on Bodom Trail ja 6 viikkoa on aikaa HCR:n puolikkaalle.

Ihanaa lauantaita kaikille ja kepeitä lenkkejä! 🙂

Share this post: