Juoksun huumaa

Se päivä koitti lopulta!
Mä kävin taas juoksemassa ja aurinko paistoi ihanasti. Kevät on täällä!
Eilen illalla työpäivän jälkeen vedin lenkkarit jalkaan, sykemittari päälle ja menoksi. Ekaa kertaa yli kolmeen viikkoon. Puolet matkasta tosin oli aivan kauhea vastatuuli ja tuntui kuin ei olisi edennyt ollenkaan. Mittari kylläkin näytti toisin.

Olin pelännyt ensimmäistä juoksua flunssan ja yskän jälkeen, koska välillä hengästyn pelkästä portaissa kävelystä. Myös todella paha katupöly ja täällä etelässä alkanut siitepölykausi mietityttivät. Aloitin allergialääkkeiden ottamisen jo sunnuntaina. En kuitenkaan juoksun aikana miettinyt yhtään sitä itse juoksemista, päässä pyöri muut päivän asiat. Vastatuuleen juostessa vauhti pyöri lähellä 7:00 min/km ja yhden ylämäen kävelin, jottei sykkeet nousisi liikaa heti alkumatkasta. Pahimmasta vastatuulesta ja ylämäestä selvittyäni huomasin yllättäen vauhdin olevan jo 6 min/km eikä tuntunu missään. Paitsi, että sykkeet oli hieman korkeat, mutta entä sitten 😀

Jalat rullasi yllättävän hyvin ottaen huomioon pitkän tauon ja välillä vauhti putosi alle kuuden minuuttivauhdinkin. Voi että mä nautin juoksusta taas!

Kyllä täältä taas tullaan ja toivo kevään juoksujen onnistumisesta taas heräsi 🙂

Share this post: