Syyskuun kuntoilut!

Syyskuu takana ja se olikin se odotettu kuukausi, kuukausi jolloin sai mahdollisuuden ottaa miehestä mittaa maratonilla, lue lisää täältä!

Syyskuu meni treenin osalta kuten pitikin, alku kuukausi painettiin menemään ja tuli otettua hieman enemmän tehoja juoksussa, kuun lähestyessä loppuaan tulikin sitten hieman himmailtua ja annettiin kropan palautua. Tulipa sitä tehtyä tyhjennysharjoituskin ensimmäistä kertaa ikinä, näin jälkikäteen voi sanoa että onneksi tuli tehtyä, vaikka kyllä se silloin pimeänä syyskuisena sunnuntaina kellon lähestyttyä kymmentä illalla tuntui että voisihan sitä sunnuntaina muutakin tehdä kuin juosta sadekuurojen alla tyhjennystreeniä 🙂

Juoksua tuli syyskuussa 236 kilometriä, siihen samaan haarukkaan menee siis kuin muinakin kuukausina. Salilla tuli myös käytyä, sielläkin toki tuli tehtyä enempi liikkuvuutta.

Nyt onkin aika taas ottaa salia enempi mukaan kuvioihin ja laittaa juoksuun myös uusia tavoitteita, pitänee hetki miettiä mitä ne voisivat olla ja alkaa sitten tähtäämään niihin.

-J-

Viimeistelykuukausi maratonille on ohi ja voi taas palata hieman normaalimpaan treenirytmiin. Maraton meni melkein nappiin ja ensi vuodelle voisi seuraavan jo lyödä lukkoon parin muun tapahtuman kanssa.

Juoksua syyskuussa tuli noin 145 km, josta iso osa oli ratatreeniä tai maantiejuoksua. Tähän mennessä on juoksua tullut tänä vuonna kaikenkaikkiaan melkein 1200 km.
Syyskuussa panostettiin maratontreeniin ja radalla tehtiin vetotreenejä, käytiin pari pidempää kevyttä lenkkiä juoksemassa ja kehonhuolto oli myös fokuksessa. Salitreeni jäi itseltäni todella vähälle ja siihen tehdään nyt muutos.
Saatiin syyskuulle mukaan myös yksi 10km jänistely ja Salomonin sekä Scandinavian Outdoorin polkujuoksutapahtumakin mahtumaan.

Kuten jo ehkä edeltäkin huomaat, ei syyskuuhun mahtunut paljon muuta kuin maratontreeniä. Nyt kun maraton on ohi voi taas keskittyä vielä monipuolisempaan tekemiseen, kunhan kroppa saa ensin pikkuisen levätä.
Mitään sen suurempaa maratonväsymystä tai lihasten arkuutta pahempaa ei reissusta jäänyt tällä kertaa mukaan. Mieli olisi vetänyt jo kunnon lenkille, mutta lihakset muistuttavat hieman vielä rasituksesta. Hyvä merkki on myös se, että ruokahalu on ollut valtava jo ensimmäisestä illasta lähtien ja olen myös syönyt kunnolla. Nestetasapainosta on myös pidetty huolta ja vettä on mennyt paljon.

Syyskuusta jäi hyvä fiilis ja nyt voi rauhoittua pimeneviin iltoihin ja nauttia luonnon väreistä.

-T-

⇩⇩⇩⇩


IG
Facebook

Share this post: