Suklaa toimii aina

On se vaan jännä, miten treenimotivaatio nousee heti, kun olet alkanut asettaa uusia tavoitteita itsellesi. Aiemmin viikolla kerroin ilmoittautuneeni yhteen kesän tulevista juoksutapahtumista, Forssan Suvi-iltaan, ja heti on ollut ihan erilaista lähteä juoksulenkeille. Taitaa se vaan niin olla, että motivaation ylläpitämiseksi tarvitaan tavoitteita. Ei siinä treenamisen mielenkiinto kauan pysy yllä, jos ei aseta itselleen tavoitteita. Ja niin se varmaan on kaikessa muussakin elämässä. 
Jotta saa itsensä innostumaan liikkumisesta kerta toisensa jälkeen, kannattaa ympäröidä liikkuminen iloisilla asioilla. Lataa vaikka puhelimeen soittolista suosikkibiiseistä tai houkuttele mukaan hyvä ystävä, jonka kanssa treeni sujuu huomaamatta. Kannattaa kuitenkin muistaa myös treenata, eikä vain jutella kaverin kanssa. Osta itsellesi pirteitä ja kivoja treenivaatteita, värilläkin on väliä. Tutkitusti osa väreistä rauhoittaa ja osa antaa energiaa. Unohda ne rauhoittavat värit kotiin treenipäivänä. 
Edellämainittujen lisäksi joitakin motivoi myös itsensä palkitseminen hyvän treenin jälkeen. Mulla ainakin toimii tuo palkitsemissysteemi. Joko lupaan itselleni jotain herkkua tai jotain muuta mielekästä.Talvisuklaa sopii hyvin palkitsemiseen 🙂Toinen minkä olen huomannut hyväksi, on tuo treenipäiväkirjan pitäminen. Siitä näkee hyvin miten paljon on kehitystä tullut ja sinne voin myös kirjata itselleni asettamia tavoitteita. Tällä hetkellä en ole vielä asettanut mitään numerotavoitteita, muuta kuin ehkä seuraavan puolimaratonin loppuajaksi. Salitreenissä tavoitteena on kehittyä teknisesti ja fyysisesti. Painot ei saa jäädä paikoilleen junnaamaan, vaan lisäystä on tultava säännöllisesti. 
Tänään meillä oli vuorossa viikon pitkä juoksulenkki. Käytiin ensin Vauhtisammakolla Galileossa ja sieltä lenkille. Sää oli viileä ja tuulinen. Asteita -6 ja viimainen vastatuuli osan matkaa, lisäksi tien pinta oli jäinen ja jään päällä oli lunta. Pikkuisen oli raskas lenkki, mutta läpi vietiin reilu 10 km matka. Sykkeet oli allekirjoittaneella hieman yläkanttiin koko ajan ja siihen voi olla monta eri syytä. Joko yöunet jäi liian lyhyiksi tai sitten vasenta korvaa vaivaava pieni vihlonta aiheutti sykkeiden kohoamisen. Pitää varmaan käydä tuo korva tarkistuttamassa, ettei ehdi mennä liian pahaksi. Lastentauteja tässä iässä vielä… Kaikkea kanssa.

Tässä vielä koko viikon treenit:

Maanantai
Etukyykky, 5×5/32,5kg
Maastaveto suorinjaloin, 4×6/40kg
Askelkyykky käsipainoilla, 3×12/7kgx2
Moukarikääntö levytangolla, 3×15/20kg
Voimapyörä, 3×10

Venyttely 15 minuuttia

Tiistai
Penkkipunnerrus, 5×5/30kg
Dipit, 3×8
Leuanveto vastaotteella, 8,6,6,5
Ojentajapunnerrus, 3×12/10kg
Vipunosto sivulle, 3×12/4kg
Pohkeet, 3×10/55kg
Istumaannousu, 3×10
Supermies, 3×10

Crosstrainer 30 minuuttia ja spinning 30 minuuttia

Infrapunasauna 20 minuuttia
Venyttely 15 minuuttia

Keskiviikko
Lihashuolto/hieronta 45 minuuttia
Lepopäivä

Torstai
Boxikyykky, 5×3/45kg
Maastaveto, 5×3/40kg
Jalkaprässi, 4×12/40kg
Vatsanrutistus, 2×12/6kg ja 1×12/8kg
Selänojennus, 3×15
(nopeusvoimapäivä)

Perjantai
Juoksutreeni 6,16 km
aika 0:39,13 t
keskinopeus 6,21min/km
max nopeus 5,03min/km
keskisyke 161 bpm
max syke 180 bpm
kulutus 347kcal
pte 4,7

venyttely 15 minuuttia

Lauantai
Penkkipunnerrus, 5×3/25kg
Ranskalainen punnerrus käsipainoilla, 3×10/5kg
Kulmasoutu levytangolla, 1×10/25kg ja 3×8/25kg
Leuanveto leveällä myötäotteella, 7,6,6,6
Vipunosto kulmassa, 3×12/4kg
Vatsat, kierto+pallo 3kg, 60,40,40
(nopeusvoimapäivä)

Sunnuntai
Galieo 30 minuuttia

Juoksutreeni 10,68 km
aika 1:23,56 t
keskinopeus 7,51min/km
keskisyke 158bpm
max syke 185bpm
kulutus 638kcal
pte 4,5

venyttely 15 minuuttia


Vähän leuanvetoja
Siinä siis tämä mennyt viikko ja seuraavaksi saakin taas ohjata katseen tulevaan viikkoon.
Meillä siihen kuuluu, yllätys yllätys, juoksua ja salitreeniä. Lisänä vähän kehonhuoltoa ja hierontaa. Viimeisenä, muttei todellakaan huonoimpana on vielä rentoutuminen.  
Viikonloppuna suunnataan Mersun nokka kohti pääkaupunkia ja Matkamessuja sekä Jokerien ottelua. Perjantaina varattiin hotelli yöpymistä varten ja majapaikaksi arvottiin ihan keskustassa sijaitseva Klaus K. Viikonloppu on melkein kokonaan jo suunniteltu valmiiksi, mutta vielä lauantai-illaksi pitäisi joku kiva ruokapaikka Helsingin keskustasta keksiä. Vinkkejä saa antaa 🙂

Lisäksi odotan tulevalta viikolta vähän uutta treenivaatetta, josta kerron enemmän heti, kun paketti saapuu 🙂

Mukavaa alkavaa viikkoa!!


Share this post: