Joulu kaappiin ja nenä kohti kesää

Nyt on kesän ensimmäinen tavoite taas asetettu! Ilmoittautuminen Forssan Suvi-iltaan (adlink/mainoslinkki) on tehty ja piakkoin pikkuisen ennakkotunnelmia siitä! Jännittävää lähteä tällä kertaa matkaan, kun tietää mihin aikaan sen viime vuonna juoksi.
Ja kohta alkaa treenit taas kunnolla, kun Vauhtisammakot palaavat joulutauolta.
Eilen aamulla keli oli sen verran kylmä, ettei juoksu paljoa houkuttanut vaan pakattiin tavarat autoon ja lähdettiin kohti salia. Salilla tehtiin ensin reilun tunnin mittainen yläkropan treeni ja sen päälle vielä puoli tuntia crosstrainerilla ja puoli tuntia spinningiä. Treenien jälkeen menin vielä istumaan vähäksi aikaa salin infrapunasaunaan. Voi että olisi päiväunet maittaneet sen jälkeen. 🙂
Mitään päiväunia en kuitenkaan nukkunut, vaan siivosin joulun kaappiin piiloon, jotta sen voi taas ensi jouluksi päästää sieltä ulos tuulettumaan. Vähän valoja oli vielä pakko jättää, koska iltaisin on niin pimeää, jos vaikka keväämmällä valoisampien aikojen tultua kerää nekin pois. 

Tänään menin työpäivän jälkeen hierojalla käymään ja pyysin hieromaan selkää, koska välillä lapojen aluetta on jumittanut. Ei kuulemma ihme, oli koko selkä oikein kunnolla jumissa ja hieroja saikin tehdä töitä kunnolla, että sai selkärangan liikkumaan edes vähän. Lapojen alueelta löytyi pari triggerpistettä, jotka oli todella arat. Hyvä ettei hieroja saanut potkua, kun painoi triggereitä oikein kunnolla. Yhdestäkin pisteestä säteily tuntui etusormessa saakka, viilsi koko käsivarren läpi. Pikkuisen on siis silläkin saralla tekemistä, jotta saadaan vähän lisää liikkuvuutta selkäänkin. Ihmeteltiin vaan, ettei mulla ole ollut päänsärkyjä pahemmin. 
Lukaisin äsken pikaisesti, mitä triggerpisteet ovat ja mistä ne tulevat… Googlettamalla saa varmaankin vaikka kuinka paljon erilaisia vastauksia, mutta pääsääntöisesti niistä, joita luin, löysin yhden tiedon. Yleisin syy triggerpisteen syntyyn on lihaksen ylikuormitus. Triggerpiste on kehon viimeinen keino jännittää lihasta, kun energiaa ei enää ole. Hups! Ihan itseaiheutettua siis… 

Kehonhuolto onkin yksi osa-alueista, johon haluaisin perehtyä vielä syvemmin, kuin tähän asti olen tehnyt. Siitä vain löytyy niin paljon infoa ja myös aika paljon erilaisia väitteitä ja teorioita. Mutta enköhän saa jossain vaiheessa aikaiseksi tutustua aiheeseen paremmin. 🙂
Siihen saakka jatkan jokailtaisia venyttelyjä ja salilla alkulämmittelyt ja loppuvenyttelyt.

Hieronnan jälkeen kävelin Turun keskustaan, koska olin menossa kotiin bussilla. Piipahdin edestakaisin tuttavan kanssa alennusmyyntikierroksella Zarassa ja miten ollakaan, löysin itselleni farkut alle kahdellakympillä. Taas kannatti käydä kiertelemässä. Yleensä mulle käy niin, että jos lähden shoppailemaan ja etsin jotain tiettyä, niin mitään en löydä ja jos taas en etsi mitään erikoista, niin teen löytöjä. 🙂 Lisäksi nuo Zaran farkut oli melkein sopivan pituiset. Todella monessa liikkeessä pituudet on 32 tuumaa, kun mulle on pakko olla 30 tuumaa tai mielellään vieläkin vähän lyhyemmät jos sellaisia löytyy. Tuo Zaran koko 34 oli juuri sopiva leveydessäkin. 
Toiset farkut joihin olen malleissa tykästynyt on Liu Jo:n farkut, mutta ne onkin ihan eri hintatasoa kuin nämä Zaran. Ja Liu Jo:n malleista saan ottaa 25 tuuman kun muissa koko on 26. Pituus niissä valitettavasti on useimmiten 32 tuumaa, eli liian pitkät ja jos farkut eivät ole todella kapeaa mallia, ei niitä oikein voi lähteä lyhentämäänkään ilman, että niiden malli kärsii. 
Ongelmansa kullakin 😀Maanantaina mies oli käynyt ostoksilla Sali82:n tiloissa. Mukaan kotiin tuli 2 purkkia Performancen Pure Wheytä, Caribian suklaa ja pistaasin-makuisina. Aiemmin kerroinkin maistiaisista, joita olin saanut heiltä. Näitä Performancen tuotteita saa tilata kätevästi netistä Tehoravinteen verkkokaupasta. 
Sali82:sta on myös juttua Aika-ajo.com-sivustolla, sinne pääset tästä.

Siinä ne alkuviikon tärkeimmät kuulumiset. Mites muiden viikko on lähtenyt käyntiin?
Entä muistaako muut huoltaa kehoa paremmin kuin allekirjoittanut?

Share this post: