Rennon kova ratatreeni!

Mikäli seuraat minua instagramissa olet varmasti huomannut että viime viikkoina on alkanut tulla aika paljon kuvia ratatreeneistä.

Onkin ollut kiva talven jäljiltä siirtyä välillä radalle juoksemaan ja herättelemään kroppaa hieman kovempiin vauhteihin. Vielä mukavammaksi ratajuoksun tekee se jos saa vain mennä radalle juoksemaan miettimättä mitä ja miten juoksee.

Näin kävi maanantaina kun Mikko veti Vauhtisammakon treenit radalla. Tämä treeni meni kyllä heittämällä top3 treeneistä.
Päivän teemana oli vauhdin hakeminen juoksuun ilman että mennään hapoille vaan ennemmin noin 70-90% kapasiteetista käytössä ja rennon kovaa siis.
Alkulämpöjen jälkeen otettiin noin 60 metrin vetoja, noissa sai tehdä ihan kunnolla töitä että sen sai pidettyä rentona ettei mennyt puskemiseksi. Ihan hyvin tässä onnistuin, ehkä kerran tai kaksi meinasi lähteä keulimaan mutta ei sitten onneksi kuitenkaan lähtenyt.
Tämän jälkeen olikin vuorossa vielä vaikeampi osio juosta ilman että se lähtee keulimaan ja menee happojen puolelle, ei 400metrin vedot.
Onneksi Mikko oli kärjessä vahtimassa vauhteja ettei ainakaan heti lähtenyt liian kovaa. Tässä osiossa tuli onnistuttua aika hyvin ilman että olisi mennyt liian kovaa, ehkä siihen vaikutti myös se että suosiolla en mennyt ihan kärkeen juoksemaan vaan jättäydyin muutaman metrin päähän ja juoksin omaa juoksua.
Kolmas osio oli 200metrin vedot. Samalla teemalla menin tämänkin mitä aiemmat. Ensimmäiset 100metriä rennosti kiihdyttäen ja lopussa vasta noin 90% tehoista käyttöön, toki viimeiseen vetoon pistin sitten jo kaikki peliin ja kokeilin välillä mitä miehestä lähtee irti.
Hyvä setti ja oli mukavaa tehdä vauhdikkaita vetoja kuitenkaan hapottamatta jalkoja.
Ei ehkä ihan kaikkein helpointa vetää noin, varsinkaan kun on muita kirittämässä.
Tärkeintä tuossa onkin se että malttaa juosta omaa juoksuaan ja ei lähde liian kovaa vetämään muiden kirittämänä, ne treenit on sitten kokonaan omansa!

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: