Polkujuoksu || Marttilan Korven eräreitistö

Viikonloppuna tuli lähdettyä harrastamaan polkujuoksua Marttilan Korven eräreitistölle.
Marttilan Korpi olikin hyvä valinta kohteeksi jo senkin takia, että tuolla sai olla aika rauhassa, toki muutamia ulkoilijoita oli, mutta ei kuitenkaan ruuhkaa, lähdes täydellinen kohde siis tällä hetkellä noiden kotipolkujen lisäksi.

 Marttilan Korven eräreitistö on Varsinais-Suomessa, Marttilassa. Tuolla syvällä maaseudun keskellä on tarjolla polkujuoksijoille hyvä polkuverkosto.

Reitistö on suunniteltu niin, että alueen luonto sekä maaseutukulttuuri on monipuolisesti esillä reitistön varrella. Ulkoilureitistö pitää siis sisällään niin metsämaastoa, eri tyyppisiä kasvupaikkoja, paikannimistöä , luonnon nähtävyyksiä ja paljon muuta. Reitistö onkin hyvin monipuolinen ja maasto vaihtelee nopeasti ja itselleni tylsiä hiekkatieosuuksia ei reitille montaa osu.

Reitistö sijaitsee kaukana valtateistä ja metsäluonto on siellä todella rauhallinen. Itse alue muodostuu rämesoiden ympärille, ja kuivin jaloin tuolta tuskin koskaan pois selviäkään.
Lähtöpaikkoja Marttilan Korven eräreitistölle on kaksi, molempiin pääsee Vanhalta Hämeentieltä poikkeavia hiekkateitä pitkin, kun tulee Marttilan suunnasta. Lähtöpisteelle on teiden alkupäässä ja varsilla kohtalaisen hyvät viitoitukset.

Me lähdimme polkujuoksemaan Palaisten lähtöpaikalta, joka onkin suositumpi. Siellä on mm. yleinen uimaranta ja siihen liittyvä varustus.

Palaisista pääsee mm. kiertämään Juomakivenrahka -nimistä suota, noin 8km mittaiselle osuudelle. Tämän lisäksi siitä muutamia sivuhaaroja sekä yhteys toiseen lähtöpaikkaan. Reiteillä on hyvin taukopaikkoja ja erilaisia luonnonkohteita sekä myös tauluja jotka kertovat historiasta tai paikan tarinaa.

Toinen virallinen lähtöpaikka on Huhtaanmäki, se on Palaisista noin 5km länteen. Sieltä löytyy myös alueen koko reitistön kartta nähtäväksi. Tuolta lähtiessä on myös mahdollisuus valita eri pituisia ja suuntaan kulkevia reittejä. Pääreitteinä voi pitää Karhunperänrahkan sekä Onnenperänrahkan ympäri meneviä polkuja.

Onneperänrahkaa kiertäessä voi mennä mm. Palokallion mäenlaelle jossa on hyvä näkymä laajalle suolle. Kangasmetsissä polku etenee maastossa sellaisenaan, suon ylityksissä on pitkospuut, mutta kannattaa varautua siihen että kuivin jaloin niitä ei ylitetä. Korven eräreitistö ei ole kokonaisuudessaan kovin pitkä, joten se soveltuu parhaiten päiväretkiin. Lapsiperheille reitiltä löytyy sopivan lyhyitä pätkiä myös laavuja ja muita taukopaikkoja on noin puolen tunnin patikoinnin välein.
Itse sain viikonloppuja kasaan tuolta noin 28km polkujuoksua kun menin lähes koko reitistön läpi.

IG
Facebook

Share this post: