PNM Trail 2020 -polkujuoksutapahtuma

PNM Trail 2020 kuului meillä jälleen kesän polkujuoksutapahtumiin. Tänä vuonna, kuten parina edellisenäkin olimme mukana turvajuoksijoina eli turvaamassa kilpailijoiden menoa poluilla. Mukana ea-tarvikkeet ja vesipulloja. Kaksi edellistä vuotta minä olen juossut 10 km matkan hännillä varmistamassa, ettei kukaan jää reitin varrelle, viime vuonna Jarkon kanssa yhdessä. Tänä vuonna lupauduimme juoksemaan pisimmän matkan eli 38 km hännillä, sama matka, jonka Jarkko juoksi pari vuotta sitten.

Päivästä oli luvattu lämmin ja jo aamupäivällä meidän matkan startin aikaan klo 11 oli ihan riittävän lämmin ja päivän edetessä lämpötila nousi. Meillä on juoksuliiveissä omat energiat ja nesteet sekä lisänä pari puolen litran juomapulloa sekä ea-tarvikkeet niitä mahdollisesti tarvitseville. Onneksi reissu meni tälläkin kertaa niin hyvin ettei kukaan meidän apua tarvinnut. Ainoastaan kohdassa, jossa 24 km ja 38km reitit erkaantuivat lähti pari juoksijaa väärälle reitille, mutta onneksi ensimmäinen oli aivan risteyskohdassa ja jälkimmäinen heistä juoksi vain noin 400 metriä ylimääräistä. Lähtivät ilmeisesti meidän selkiämme seuraamaan tuossa kohtaa, mutta onneksi huomasimme ja saimme korjattua heidän juoksunsa nopeasti. 30 km paikkeilla saavutimme yhden juoksijan, jolla oli alkanut jalat krampata, mutta halusi silti jatkaa maaliin saakka. Loppumatka mentiinkin hänen tahtiaan ja varmistettiin, että maaliintulo sujuu hyvin.

PNM Trailin 38 km reitti kulkee pitkin Valpperia ja Kurjenrahkan aluetta. Noin matkan puolivälissä kierretään Savojärveä pitkin pitkospuita ja siitä suunnataan kohti Vajosuon lenkkiä. Vajosuon lenkillä on Savojärveltä tultaessa uusittu pitkospuita, mutta osa ennen Töykkälää on vielä todella huonossa kunnossa. Muuten koko reitti on mukavan vaihtelevaa polkua ja pieniltä pätkiltä hiekkatietä. Ilma oli sen verran lämmin, että nestettä kului kiitettävä määrä, mutta onneksi saimme täytettyä omia juomavarastoja huoltopisteillä. Maalialueelle päästyämme saatiin vielä järjestäjän puolelta jauhelihakeittoa ja kyllä se maistui hyvälle tuon reissun jälkeen!

Oli jälleen kiva olla mukana tässä tapahtumassa ja nähdä juoksututtuja ja tuttuja turvajuoksijoita. On näissä tapahtumissa aina se oma fiiliksensä ja talkoolaisena saa vielä nähdä niitä muiden onnistumisia ilman oman juoksun jännitystä. Mutta kuka tietää vaikka oltaisi ensi vuonna itsekin jälleen kisaamassa. Sen saa aika näyttää miltä ensi kesän juoksutapahtumat näyttävät.

Kolmen viikon kuluttua on Turussa seuraava juoksutapahtuma, Paavo Nurmi Marathon. Meidän osallistuminen tapahtumaan on vielä avoinna ja riippuu muista mahdollisesti samalle viikonlopulle osuvista tapahtumista. Onneksi kisaan vielä voi osallistua jos aikataulut antaa myöden vielä lähempänä.

Youtubessa muuten nyt uusi video, siellä nyt meidän vinkit miten juosta ja treenata eilisen kaltaisissa lämpötiloissa. Katso video täältä.

Viime vuoden PNM trail kisaraportin löydät täältä.

Share this post: