Juoksublogi juoksi heinäkuussa

Juoksublogi kun olemme niin sen mukaisesti menikin heinäkuu. Toki tähän vaikutti paljolti reissumme pohjoiseen, koska se vei aikaa muilta harrastuksilta.

Itselläni tuli heinäkuussa polkujuoksua 260 km ja maantiellä tuli juostua vain 22,5km. Aika vahvasti mentiin siis polkujuoksun merkeissä. Koska heinäkuu mentiin polkujuoksun merkeissä tuli siinä myös juostua paljon mäkiä, niin ylös kuin alas. Nousua kertyi noin 5000 metriä ja samanmoinen määrä alamäkeä. Tämä olikin hyvä treeni mäkiin ja vahvisti samalla ajatustani siitä, että jatkossa pitää keskittyä enempi alamäkiin ja tekniikan hiomiseen, vielä kun vain löytäisi riittävän pitkiä mäkiä näiltä nurkin. Lapissa oli helppo tuota harjoitella, kun sai välillä juosta minuuttia kaupalla alamäkeen.

Keväällä tuli vietettyä paljon aikaa pyörän päällä, jopa niin paljon että juoksublogi taitaakin nykyään olla myös pyöräilyblogi, no heinäkuussa lenkit jäi kahteen kertaan. Kehonhuoltoa tuli sentään tehtyä kuten ennenkin, noin 14 tuntia ja siihen vielä päälle vajaat kolme tuntia punttia niin heinäkuun liikkumiset onkin siinä.

Viime kuun luetuimmat jutut blogissa olivat Salomon Soft Flask XA sekä mäkijuoksun hyödyt

Oletko muuten ottanut jo meidän Instagramin seurantaan, sen voit ottaa täältä

-J-

Jarkko tuossa jo mainitsikin, että heinäkuussa juostiin paljon poluilla ja mikäpä sen parempi paikka polkujuoksulle, kuin Lapin ja pohjoisen maisemat. Kesäloma vietettiin Ylläksen ja Kuusamon maisemissa ja oli yksi rentouttavimmista lomista pitkään aikaan, vaikka kilometrejä tulikin kerättyä paljon. Luonnon rauha on se joka itselläni ainakin vaikutti rentoutumiseen.

Asetin itselleni aiemmin keväällä tavoitteen juosta vähintään 200km kuukaudessa, josta pikkuhiljaa on tarkoitus lähteä nostamaan määriä. Heinäkuussa sain tuon täyteen jo pelkästään polkujuoksussa, jota tuli tallattua 204 km ja siihen päälle vielä pari maantielenkkiä, 33,5 km. Pyöräily jäi myös minulla vähiin, 27 kilometriin, mutta siitä melkein 10 km tuli maastossa! Olen siis löytänyt uuden lajin itselleni, josta toivottavasti tulee paljon lisää kilometrejä tulevaisuudessa.

Nousumetrejä sain kerättyä poluilta ja maantiellä juostessa yhteensä 4473 metriä, joka on jo hyvä saavutus, mutta sitä tuo polkujuoksu vaatiikin. Pohjoisessa oli otettava kaikki siitä ilosta irti, sillä meillä ei Turun suunnalla ole kovinkaan paljon pitkiä mäkiä, joissa treenata ylä- ja alamäkitekniikkaa.

Kehonhuolto oli heinäkuussa myös suuressa roolissa ja pyrin pitämään sen samalla tasolla myös jatkossa. Salitreeniä tai muuta lihaskuntotreeniä tehdään edelleen säännöllisesti, jotta kaikessa pysyy tasapaino.

-T-

Share this post: