Paluu treenien pariin

Kyllä tätä on jo odotettukin. Nyt voin sanoa, että paluu vanhaan treenirytmiin on alkanut ja fiilis on aivan mahtava!

Tallinnan maratonin jälkeen pidin viikon lepotauon, tai no melkein viikon, ennen kuin asetuin Ruissalojuoksuissa kympin  lähtöviivalle. Juoksuun lähdin ihan vain fiilistelemään ja katsomaan miltä se juoksu tuntuu vajaa viikko tähänastisen juoksu-urani pisimmän ja kovimman urakan jälkeen. Jos nyt juoksu-urasta voi puhua vajaan kolmen vuoden harrastuksen jälkeen.

Tuon Ruissalojuoksujen kympin jälkeisellä viikolla mulle nousi kuume. Lämpö sahasi 35,2-37,7 välillä. Pari päivää makasin kotona lepäilemässä ennen kuin menin takaisin töihin. Treenejä en edes uskaltanut miettiä. Juuri kun ajattelin palata normaaliin treenirytmiin, nousi kuume taas. Tällä kertaa aivan samalla tavalla kuin tuo edellinenkin viikko, lämpö sahasi edestakaisin. Ja olihan mulla samoihin aikoihin myös lievä mahatautikin, joka vei voimat aivan kokonaan. Ilmeisesti maratoni vei kaiken energian ja vastustuskyky oli sen verran alhaalla, että kaikki mahdolliset taudit tarttuivat.

Nyt kuitenkin olen ollut terveenä pari viikkoa ja tällä viikolla olen uskaltautunut treenaamaankin kunnolla. Salilla on käyty ja juoksutreenitkin on aloitettu uudestaan. Ja jos uskallan ääneen sen nyt sanoa, niin vaikuttaisi siltä, kuin tuo uusi astmalääkekin auttaisi hieman paremmin kuin vanha. (pitänee koputtaa puuta) Alvesco vaihdettiin toiseen lääkkeeseen pari viikkoa sitten. Tilalle sain lääkkeen jossa on kortisoni ja avaava lääke samassa ja sitä otan aamuin ja illoin, kun tuota vanhaa otin ainoastaan aamuisin.

Oma vireystaso ja energia on nyt palannut! On se vaan uskottava, että liikunta tekee onnelliseksi 🙂 Endorfiinit taitavat olla syynä. Pimeyskään ei pahemmin haittaa tällä hetkellä. Ainoa johon en vielä ole tottunut, on tuo kylmyys, joka yllätti tällä viikolla. Mua ei vaan ole tarkoitettu tänne pohjolan kylmyyteen, koska nautin niin paljon kesästä ja lämmöstä. Vaikkakaan juokseminen helteellä ei ole mun juttu.

Laskin muuten tuossa alkuviikosta omat tähänastiset kisajuoksut ja 10 km on tullut juostua kaksi, ensimmäinen tämän vuoden kesäkuussa Forssan Suvi-illassa ja toinen tuolla Ruissalojuoksuissa. Puolimaratoneja on plakkarissa hieman useampi ja maaliin asti juostuja maratoneja yksi.
Ajattelin vielä listata nuo juoksut tänne ja klikkaamalla jokaisen juoksun kohdalta, pääset kyseisen tapahtuman ”kisaraporttiin”. Aika hyvin niistä käy ilmi, ettei kaikki mene aina ihan putkeen vaikka intoa olisi ja treenit olisi menneet hyvin. Mutta myös sen näkee, että keskeytyksenkin jälkeen on hyvä lähteä eteenpäin kohti uusia juoksuja. On ollut myös rasitusvammoja ja flunssaa, mutta aina sitä on taas vedetty lenkkarit jalkaan ja lähdetty matkaan.

2014
Forssan Suvi-ilta, puolimaratoni                    2:23:15
Ruissalojuoksut, ruisrääkki puolimaratoni    DNF      (8km)
Kaarinan Syysmaratoni, puolimaratoni         2:17:50

2015
Forssan Suvi-ilta, puolimaratoni                   DNF      (8km)
Paavo Nurmi maraton, puolimaratoni           2:09:19
SEB Tallinn Marathon, puolimaratoni          2:04:56
Kaarinan Syysmaratoni, puolimaratoni        2:01:40

2016
Aurajoen yöjuoksu, 10 km                           DNS
Turku City Run, puolimaratoni                    1:58:27   (PB)
Forssan Suvi-ilta, 10 km                              0:53:24    (PB)
Paavo Nurmi Maraton, maratoni                  DNF      (26km)
SEB Tallinn marathon, maratoni                 4:55:54    (PB)
Ruissalojuoksut, ruisriikki 10 km               0:57:29
Kaarinan Syysmaratoni, 10 km                   DNS

Tallinnan Maraton 2016

Pari kisaa näyttää olevan joihin en ole lähtenyt lainkaan. Tuo kevään Aurajoen yöjuoksun kymppi jäi väliin flunssan takia ja samasta syystä myös tämä syksyn Kaarinan Syysmaratoni.
Nyt saa toivoa, että saisin treenata koko talven ilman pahempia katkoja ja pääsisin jo keväällä juoksemaan ekoja kisoja.

Share this post: