Palauttelevaa liikuntaa

Pääsiäisen pyhiin mahtui paljon juoksua ja muuta liikuntaa.
Tällä hetkellä pääpaino on ollut polkujuoksussa, pitkäkestoisissa kevytvauhtisissa lenkeissä ja mäkitreenissä.
Pitkät lenkit ja ala- sekä ylämäet on erityisen rasittavia jaloille niiden lihaksistolle ja nivelille. Tästä syystä on hyvä välillä tehdä muutakin treeniä kuin juoksua. Oheistreeniä on hyvä sovittaa mukaan viikkotreeneihin niin lihaskuntotreeninä kuin kehonhuoltonakin.

Itse haluan tämän viikon treeneistä nostaa esille pyöräilyn, joka on itselleni juoksun ohella yksi kesän suosikki treenimuodoista. Työmatkapyöräilyn ohella tehdään usein pitkiä pyörälenkkejä, jotka pitävät sykkeet maltillisina. Lisäksi pyöräily on nivelille lempeämpää treeniä kuin juoksun iskutus. Vielä kun pitää vaihteet ja kadenssin sopivina, saa aikaiseksi myös hyvän palauttavan liikunnan lihaksille. Myös reidet ja pakarat kiittävät treenistä, kun tekniikka on oikea. Pyöräilykengät ja lukkopolkimet on hyvä investointi jos pyöräilee säännöllisesti.

Oltiin jo viikolla suunniteltu Pääsiäisen treenit valmiiksi ja perjantain mäkitreenin sekä sunnuntain pitkän lenkin väliin oli hyvä mahduttaa kevyt palauttava pyöräily. Kaarinassa järjestettiin lauantaina rataultra-tapahtuma, jossa juoksi useita tuttuja ja päätettiin lähteä kotoa pyörillä Kaarinaan kannustamaan. Ja mikä sen mukavampaa kuin pyöräily kauniissa kelissä. Menomatkalla pyöräiltiin pieni kiertolenkki ja paluumatkalla valittiin nopeampi ja huomattavasti lyhyempi reitti.
Tämä pyöräily olikin hyvä valinta lauantaille, sillä jalat palautuivat hyvin perjantain mäkitreenistä eikä askel kovin pahasti painanut sunnuntain lenkillä.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: