Löydä oikeat juoksukengät

Kevään ja kesän tullen moni varmaankin aloittaa juoksun taas talven jäljiltä ja pohtii minkälaiset kengät sitä pitäis laittaa juoksulenkille jalkaan.

Luottokengät jo usean vuoden ajan, Adidas Boston Boost

Kaupan hyllyiltä löytyy yhtä jos toistakin erilaista kenkää ja siinä saattaa jo mennä sormi suuhun, että mistäs sitä edes aloittaisi metsästämisen.

Tässäpä muutaman vinkki millä välttää ainakin pahimmat mokat juoksukenkien valinnassa.

New Yorkin reissulta Adidakset sai uuden haastajan näistä Nike Pegasos 35 turbo-kengistä

* Sovita ja kokeile kenkiä juoksussa. Pelkkä kävely ei riitä, vaan juokse hieman liikkeessä niin saat paremman kuvan kengistä. Ja vielä parempi, jos on mahdollisuus testata kenkiä lenkillä juostessa. Tällaisia testilenkkejäkin järjestetään välillä.

* Jos kenkä ei heti tunnu hyvältä ei se siltä tunnu myöskään myöhemmin

* Osta oikean kokoinen , ei liian pieni eikä liian iso. Muista että kärkeen kuuluu jäädä noin peukalon levyinen tila.

* Osta oikeanlaiset juoksukengät. Selvitä askelluksesi jos et sitä tiedä. Tarvitsetko pronaatiotuetut kengät, neutraalit vaiko onko sinulla kenties supinaatiota eli alipronaatiota. Useimmille sopivat neutraalit

* Mihin tarkoitukseen kengät tulevat. Hitaille lenkeille voi hommata paremmin vaimennetut juoksukengät ja koviin vetoihin ja kisoihin taas kevyemmät. Samoin juoksetko poluilla, asfaltilla vai pururadalla, valitse kengät maaston mukaan

Salomon Sense Ride

* Muista myös uusia kengät riittävän usein. Älä juokse rikkinäisillä kengillä ja muista, että kengät kestävät noin 1000km ja tämän jälkeen ne olisi syytä laittaa kierrätykseen. Muista myös jos olet ollut vuosia juoksematta niin ne vanhat kengät eivät enää ole välttämättä kunnossa vaan niiden rakenne on saattanut hapertua.

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: