Siemennäkkäriä

Aivan liian pitkä aika oli vierähtänyt siitä, kun viimeksi oli tehty tätä herkkua. Aikomus on ollut usein, mutta silloin, kun sen on muistanut ei ole ollut kaikkia tarvikkeita kotona.
Nyt ostin tarvikkeet valmiiksi ja kuopus innostui valmistamaan siemennäkkäriä.

Pari-kolme vuotta sitten olen tainnut jakaa tämän ohjeen täälläkin, mutta laitetaan uudestaan, ettei tarvitse etsiä sitä. Alunperin taisin bongata sen Maku-lehdestä. Näkkäri on todella helppo ja nopea tehdä ja maistuu erittäin maukkaalta. Sitä voisi ahmia vaikka kuinka paljon.

Siemennäkkäri

3 dl auringonkukan siemeniä
0,5 dl hampunsiemeniä
0,5 dl pellavansiemeniä
0,5 dl seesaminsiemeniä
1 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 rkl maissijauhoa tai perunajauhoa
1-1,5 tl suolaa
3 munaa
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää munat ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi ja paista 175 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja näkkäri rapeaa.
Ei muuta kuin testaamaan 😉
⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: