Mennyttä aikaa ja katse tulevaan

Maaliskuu meni ja huhtikuu on jo hyvällä vauhdilla menossa. Itselleni maaliskuussa oli paljon tapahtumia ja uusia asioita.

Alkukuun testituotteista ainakin intiaanisokeri ja Maca-jauhe jäävät toistaiseksi jos ei ihan päivittäiseen käyttöön niin ainakin joka toinen päivä tulee molempia käytettyä. Niistä lisää juttua täällä. Intiaanisokeria laitan pitkille lenkeille jaksamisjuomaan ja samaa juomaa tulee saliaamuina juotua iso lasillinen niin kroppa herää jo 5 aikaan ihan hyvin. Myös aamupuuroon laitan sekä intiaanisokeria, että Maca-jauhetta inka-marjojen ja mulperien lisäksi. Sai kaurapuurokin ihan uuden maun niiden mukana. Ruususuola jäi myös jokapäiväisen ruuanlaiton mausteeksi. Niin sitä oppii käyttämään uusia ja terveellisempiä tuotteita pikkuhiljaa. 

Salitreenissä otin käyttöön eksentrisen treenin ja ainakin aluksi se toi lisää innostusta ja motivaatiota treeniohjelmaan. Ja on se tulostakin tuonut eri tavalla kuin tavallinen ”vanha” treenityyli.

Vatsalihakset tiukaksi

Haba kasvaa

Haastavat leuanvedot
8. maaliskuuta kävin Helsingissä GoExpo 2014 messuilla ja kävin moikkaamassa yhteistyökumppania Miiaa Forssan Suvi-illasta ja samalla miehenikin ilmoittautui samaan tapahtumaan. Edessä siis se puolikas 14.6. 
Samalta reissulta tarttui mukaan kotiinviemisiksi Vivobarefootin tossut, jotka jäävät ihan kävelytossuiksi ainakin kunnes puolikas on juostu, koska niin oudoilta tuntuvat jalassa toistaiseksi. Niiden lisäksi ostin uudet salitrikoot, juoksupaidan ja Fitleticin nesteytysvyön, joka on mukana pitkillä juoksulenkeillä. 
10.3. alkoi treenaus kohti puolikasta 14 viikon juoksuohjelmalla ja nyt on takana   4 viikkoa treeniä. Kehitystä on tullut, mutta tekniikassa on paljon parannettavaa. Sen sain todeta torstaina, kun osallistuin Vauhtisammakon juoksukoulun ensimmäiselle ”oppitunnille”, jossa oli ensin noin tunnin ajan teoriaa ja sen jälkeen juoksua jossa myös kuvattiin jokaisen juoksu. Itselläni oli käsien asennossa ja liikeradassa korjattavaa, sekä jalan asennossa monessa asiassa. Ensinnäkin astuin alas päkiällä, mutta jalan ulkosyrjällä!!?? Lisäksi mulla oli telinevoimistelijan nilkka, eli ojensin nilkkaa liikaa. Myös alat tulivat alas liian lähelle toisiaan, pitäisi olla paljon leveämpi askellus. Meinasi melkein epätoivo iskeä puolikasta ajatellen, mutta eiköhän se siitä kun pikkuhiljaa korjailee. Tänään jo kokeilin vähän korjata, mutta paikat kipeytyi ihan törkeesti. Jotain sain kuitenkin muutettua, koska nyt on nilkat kipeinä ja pohkeet ihan jumissa kun joutuivat töihin eri tavalla kun ennen. Pienin askelin, pienin askelin.. 🙂 Ei siis tulosta ilman kipua.

Salilla on myös tullut huhkittua samaan tyyliin kuin aiemminkin. Kaksi aamua viikosta on ollut herätys viideltä ja yksi salitreeni osuu viikonlopulle ja siihen aina uinti perään. 
Nyt olen vaihtamassa saliohjelmaa ettei käy liian yksitoikkoiseksi. Aion kokeilla 10-treeniä eli pääliikkeissä 10×10 sarjoja. Siitä lisää myöhemmin kun olen ehtinyt testata miten se lähtee kulkemaan ja mitä tuloksia tulee.

Maaliskuussa aloitin myös lankutuksen osallistumalla Facebookissa pyörineeseen 30 päivää lankkuna-haasteeseen. Aika haastavaa ollut välillä kun tuo noin kuukausi sitten muljahtanut olkapää haluaa vihoitella. Joinakin päivinä en yhtään huomaa kipua, kun taas välillä jo pienikin äkkinäinen liike sattuu. 
Myös lankutuksessa jos käsi on vähänkin huonossa asennossa, niin se alkaa sattua pienen ajan lankutuksen jälkeen. Ja juu, tiedän kyllä, että sen voisi saada nopeammin kuntoon kun muistaisi välillä huoltaa enemmän kuin nyt ollaan huollettu.. Ajoittaisesta laiskuudesta saa kärsiä ihan itse.

Mennyt kuukausi oli meillä myös yhtä synttäriä ja tietysti se meni myös herkutteluksi. Aika paha, koska olen aina ollut heikona kaikkeen makeaan ja hyvään. Ensin oli esikoisen vuoro täyttää 20 vuotta, seuraavana oli koiran 2-vuotis synttärit ja pari päivää sen jälkeen oli mun vuoro juhlia tasavuosia. Oma synttärikakkuni olikin terveellisempi vaihtoehto, Fast Sports Nutritionin reseptivihkosen kerroskakku. Ja se olikin ihan hyvää, kelpasi jopa lapsillekin. Viikko omien synttäreideni jälkeen täytti keskimmäinen lapsista 18, eli on nyt sitten hänkin täysi-ikäinen. 

2-vuotias vastatrimmattu rääpäle
Terveellinen kakku


Kuun lopulla pääsin vielä kotikaupunkini järjestämään InBody-mittaukseen ja se vielä ihan ilmaiseksi. Suht tyytyväinen olin tuloksiinkin. Pitää muistaa ettei voi enää verrata itseään kolmekymppisiin vaan on hyväksyttävä tosiasia että se seuraavakin rajapyykki on tavoitettu 🙂

 Yhteenvetona maaliskuun treenit näyttävät tältä:

Suunto Movescount

Mukaan en ole saanut koiran kävelytyslenkkejä enkä kaikkia venyttely/kehonhuoltoja, koska en aina muista laittaa tuota sovellusta käyntiin kotona, tai otettua mukaan sykemittaria kävelylenkeille. 

Näiden lisäksi on kyllä tullut rentouduttua ja vaihdettua vapaallekin välillä. Olen jopa ehtinyt tavata ystäviä enemmän kuin koko talven aikana.

Siinä siis mennyt kuukausi ja nyt on jo taas katse eteenpäin. Kevät on jo saapunut viimeinkin ja päivät pitenee kovaa vauhtia, mikä tietää lisää tunteja valoisaan treeniaikaan. 


Ihanaa kevättä kaikille ja mukavia treenejä!

Share this post: