Mäkitreeniä ja varustetestausta poluilla hellekelissä

Mäkitreeniä ja muutenkin polkujuoksua tulee tehtyä lähiviikkoina enemmän kuin maantiellä juoksua. Ainakin tämä on suunnitelma. Tosin maantiejuoksua tulee juoksuohjauksista jonkin verran, joten ei sekään pääse jäämään kokonaan sivuun.

Viikko sitten tehtiin mäkipainotteinen juoksu poluilla ja lauantaina uhmattiin hellettä ja lähdettiin jälleen poluille. Tällä kertaa tarkoituksena oli juosta yksi mäki enemmän kuin viimeksi ja samalla testata juoksusauvoja sekä niiden säilytystä tulevaa Hetta-Pallas juoksua ajatellen. Juoksimme neljässä eri mäessä ja jokaisessa 20 minuuttia ylös ja alas ennen siirtymää seuraavalle. Tarkoitus oli juosta mahdollisimman tasaista vauhtia kaikki mäet, mutta +26 asteen kuumuus sekä erittäin voimakas siitepöly laittoivat kapuloita rattaisiin toiselle meistä. Astmapiippukin tuli käyttöön, mutta treeni jatkui pienen hengähdystauon jälkeen.

Ostettiin jo keväällä juoksuliiviin kiinnitettävät pussukat sauvoja varten ja onhan ne testattava ennen reissua. Meillä on siis kokoontaitettavat juoksusauvat jotka on tarkoitus ottaa mukaan heinäkuun tapahtumaan. Matka on sen verran pitkä, että niitä ei kannata kädessä kantaa koko matkaa, mutta niistä voi olla hyötyä varsinkin loppuosan nousuissa. Kyllähän ne saisi Salomonin juoksuliiviin kiinni hihnoihinkin, mutta tuo pussukka on huomattavasti nopeampi ja helpompi.

Kaikkiin liiveihin tuota pussukkaa ei saa kiinni, mutta ainakin Salomonin Advanced Skin 8 löytyy sille omat kiinnityskohdat ja taitaa saman mallin 5 litran liivissäkin olla samanlaiset kiinnikkeet. Itse kiinnitin sauvapussin yläosan oikean olkapään puolelle ja alaosan vasemmalle alas, jolloin sauvojen paino jakaantuu tasaisesti. Eihän ne paljon paina, mutta pitkällä matkalla pienikin helpotus on suuri loppuviimein.

Sauvat on siis helppo napata pussukasta, ottaa päiden suojat irti ja kasata. Ja kun et tarvitse sauvoja on ne helppo ja nopea laittaa kasaan ja takaisin pussukkaan olan yli liiviä riisumatta. Ainakin itselläni ne pysyivät hyvin paikallaan eivätkä hölskyneet tai heiluneet yhtään häiritsevästi. Alamäkeen juostessakaan niitä ei huomannut.

Mäkitreeniä tullaan vielä tekemään viikoittain ennen pohjoiseen lähtöä, jotta jalat tottuvat niin ylä- kuin alamäkiinkin. Muuten itselläni painotus on kevyehköissä pidemmissä lenkeissä ja ohjausten kautta tulee joitain vetotreenejä. Yksi yli 30km on tarkoitus vielä tehdä lähiaikoina.

Share this post: