Maastopyöräily ja ajovarusteet joilla pääsee alkuun

(Maastopyöräily -juttu yhteistyössä Classy Cyclist, nyt myös koodilla Heleä15 saat -15% Classy Cyclistin verkkokaupasta ja kesäkaupasta Naantalissa)

Maastopyöräily on tullut mukaan aktiiviseen arkeemme kuten moni on varmasti huomannut. Maastopyörät tuli siis hankittua ja siinä samalla oli budjetissa tilaa uusille maastopyöräilyyn suunnatuille ajovarusteille. ( Kannattaako pyöräilyvarusteisiin panostaa )

Lepoa jotta jaksaa taas

Maastopyöräilykypärä

Maastopyöräilyyn kannattaa ostaa oma käyttötarkoitukseensa suunnattu kypärä, ne antavat suojaa ihan erilailla kuin vaikkapa maantielle tarkoitetut kypärät ja ovathan ne ergonomialtaankin erilaisia. Koska kypärä on tärkein varuste kannattaa se valita hyvin ja huolella. Kypärän on oltava mukava päässä ja se ei saa puristaa, ja saa se myös näyttääkin hyvältä päässä.

Kypärää sovittaessa kannattaa katsoa ja kokeilla, että sen saa säädettyä itselleen sopivaksi. Usein pään ympäri kulkevassa pannassa on pikasäätö jolla pyöräilykypärää on helppo säätää. Hihna on myös oltava sopivan tiukalla, liian löysä hihna tekee sen, että kypärä lähtee helposti päästä. Liian kireällä oleva hihna taas tuntuu todella epämukavalta ja puristavalta.

Pyöräilyhanskat

Pyöräilyhanskat antavat hyvän suojan maastossa niin oksilta, kuin risuiltakin. Hanskoja on monenlaisia ja eri olosuhteisiin, sormet paljastavia malleja kuin talven pakkasillekin suunnattuja. Pyöräilyhanskojen pehmusteet vähentää myös puutumista.

Maastopyöräily ja ajolasit

Itselläni on aina lasit päässä niin maastopyöräilyssä kuin polkujuoksussakin. Ajolasit suojaavat silmiä kuralta, kiviltä, risuilta ja oksilta sekä myös viimalta.

Pyöräilypaita

Maastopyöräilypaita on hengittävää materiaalia ja on näin mukavampi pitää päällä kuin tavallinen paita. Pyöräilypaita on myös suunniteltu niin, että voi kuumilla keleillä avata paitaa ja saada sitä kautta viilennystä. Samoin pyöräilypaita on tehty niin, että selkäosa on pidempi kuin etuosa, näin ollen selkä pysyy peitettynä kun otat ajoasennon pyörän päällä. Paidoissa on myös useimmiten takana taskut joihin mahtuu esimerkiksi geelit tai muuta pientä tavaraa. Osa paidoista on tiukkoja joilla vähennetään ilmanvastusta, mutta löytyy myös löysempiäkin pyöräilypaitoja.

Polkimet ja kengät

Itse olemme käyttäneet polkujuoksukenkiä maastopyöräilyyn, niitä kun sattuu kotoa vino pino löytymään. Moni käyttää kuitenkin pyöräilyyn suunnattuja kenkiä. Pyöräilykenkiä löytyy niin lukoilla kuin ilmankin. Itse olemme nyt ainakin aloittaneet lajin fläteillä, pieni päivitys tehtiin polkimiin ja hankittiin hieman paremmat polkimet mitä vakiona tuli. Tämä on antanut hyvää apua pyörän käsittelyyn.

Maastopyöräily ja pyöräilyhousut

Pyöräilyhousuissa on usein pehmustettu haaroväli, tai sitten niihin on saatavissa erilliset alushousut joissa on pehmuste. Pyöräilyhousut ovat kapeat ja tiukat etteivät lahkeet tartu rattaisiin tai ketjuihin. Pehmustetuilla housuilla saat lisää ajomukavuutta kun satula ei tunnu niin kovalta ja estää sen puutumisen pidemmillä lenkeillä. Housuista löytyy myös monia malleja eri tarkoitukseen suunnattuja, on kurakelille sopivaa mallia sekä sitten kesähelteille suunnattuja

Tässä oleellisimmat joilla pääsee alkuun. Tämän lisäksi on paljon erilaisia suojia olemassa. Me olemme suojanneet jalkoja ja sääriä sukilla joissa on pienet suojat tehty tärkeimpiin kohtiin nilkkoja sekä säärtä.

Sade ja lähipolut

*Kuvissa olevat ajovaatteet

Dharco Gravity MTB Housut

Morvélo Pitch overland tekninen flanellipaita

Bluegrass magnete lite ajohanskat

Share this post: