Fizik Terra X5 pyöräilykengät gravel-pyöräilyyn

(Yhteistyössä Classy Cyclist)

Tänä keväänä on taas päässyt pyöräilykärpänen puremaan pienen tauon jälkeen ja kunnolla, lähinnä se on saanut kulkemaan tuolla Kona Sutra gravel-pyörällä hiekkateitä. Varusteita on siinä samalla tullut myös päivitettyä tasaista tahtia ja yksi uusista hankinnoista on ollut uudet Gravel-pyöräilyyn suunnatut Fizik Terra X5 pyöräilykengät. Täältä näet aiemman jutun jossa aiheena kannattaako panostaa pyöräilyvaatteisiin.

Fizik Terra X5 pyöräilykengät gravel-pyöräilyyn
Pitävä pohja ja mukavat myös kävellä

Fizik Terra X5 pyöräilykengät päätyivät itselleni koska ne on suunnattu gravel-pyöräilyyn ja onhan ne nyt muutenkin aika hienon näköiset pyöräilykengät.

Kapeahko kenkä, istunut silti hyvin leveä lestisen jalkaan

Fizik Terra X5 pyöräilykengät testissä

Fizik Terra X5 on kevyt ja mukava kenkä jalkaan, sekä kenkä myös istuu hyvin todella hyvin jalkaan. Kengän lesti on kapeahko mutta se ei ollut ongelma vaikka normaalisti tarvitsenkin leveälestisen jalkineen, varsinkin juoksukengissä. Olen nyt testannut näitä pyöräilykenkiä niin Konalla kuin läskipyörällä ja nämä kengät ovatkin kuin tehtyä tuon tyyppiseen ajoon. Monipuolinen pyöräilykenkä jolla saat hyvän suorituskyvyn seikkailuihisi ja suojan niin hiekkatiellä kuin pienemmilläkin poluilla.

Kantakuppi ja nappulat jotka pitävät jalan paikoillaan, itselleni uusi juttu

Diabeteksen takia arvostan pyöräilykengissä istuvuutta ja sitä, että ne antavat suojaa jaloille eivätkä hierrä tai kierrä mistään. Fizik Terra X5 pyöräilykengässä yhdistyvät nämä molemmat ominaisuudet. BOA kiristysmekanismi takaa sen, että kenkä istuu hyvin ja kiinnittyy jalkaan tasaisesti. Kengän kantakuppi istuu myös hyvin itselleni ja jalka ei pääse liikkumaan, kantakupissa on myös pisteitä/ nappuloita jotka ovat pitävää materiaalia ja ne varmistavat sen ettei jalka pääse nousemaan kupista.

Nämä kengät ovat myös hyvin ilmastoidut,eli ne hengittävät hyvin kiitos useiden ilmastointireikien joita kengän sivustassa on. Tämä takaa ettei jalka pääse hikoilemaan näillä helteilläkään vaan pysyy mukavan viileänä, tämäkin on yksi iso plussa kengällä varsinkin kun testaajana on diabeetikko.

Mielestäni todella tyylikkäät kengät

Aiempiin kenkiin verrattuna tuntuu myös, että nämä kengät olisivat jalassa kuin ilmaa, painoa näillä onkin vain 288grammaa( koko . Olen myös huomannut aiempiin kenkiin verrattuna ison eron kengän pidossa, kengät ovat pitävät ja niillä on myös miellyttävä kävellä.

Näitä kenkiä löytyy ainakin Classy Cyclistin kesäkaupasta Naantalista, sekä myös verkkokaupasta

Fizik pyöräilykengät
Boa ja ilmastointireiät

Share this post: