Kannattaako panostaa pyöräilyvaatteisiin?

(*Yhteistyössä Classy Cyclist)

Hetki lepoa kesken lenkin

Muistan kun aikoinaan aloitin juoksemisen ja päälle menivät vaatteet jotka kaapista sattuivat löytymään, kunnes siitä hiljalleen alkoi varusteiden päivittäminen laadukkaampiin ja kestävämpiin asusteisiin.

Tämä on pyöräilyssä hienointa, uudet reitit ja maisemat

Nyt on pyöräilyvaatteissa havaittavissa sama asia. Alkuun tuli pyöräilyä juoksuvarusteissa, ainoa mitä tuli hankittua olivat pyöräilyhousut, siitä sitten hiljalleen alelaarista jotain satunnaisia varusteita tarttui mukaan. Kunnes kesän 2020 korvalla tuli aika astua seuraava steppi eteenpäin varusteiden osalta ja saada laadukkaita asusteita päälle. Lisää vauhtia ne eivät ole pyöräilyyn tuoneet eivätkä mäet tunnu yhtään sen kevyemmiltä ja varmasti vanhoillakin olisi pärjännyt, ellen olisi saanut kokeilla laadukkaampia asusteita.

Sain testiin Classy Cyclistiltä Pedal Mafia Artist Series pyöräilypaidan , God & Famous Evergreen t-paidan, God & Famous sukat, sekä Sigr Sidensvans pyöräilylippiksen

Pedal Mafia At Series pyöräilypaita

Pedal Mafian Artist Series pyöräilypaidasta tuli heti ensimmäisen testilenkkini jälkeen suosikkini.
Pääsin ottamaan ensimmäiset testit paidasta heti paahtavassa auringossa ja noin 70km pituisen lenkin mittaisen ajan. Hieman mietin kun paita oli vielä musta, että tuleeko liian lämmin ja miten mahtaa uusi paita istua koko päivän päälläni, turhaa oli pohdintani. Paita oli todella istuva ja mukautui hyvin kehooni. Samoin paita hengitti hyvin ja piti kehon sopivan viileänä.

Asennushommia ja menoksi

Tykkäsin myös paidan selkämyksestä, enkä pelkästään ulkomuodon takia vaan siellä oli itselleni sopivasti taskuja joihin saan verensokerimittarin ja tarvittavat tankkaukset. Koska en ole aiemmin tämän tasoluokan paitaa kokeillut ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa, vanhoillakin varmasti pärjäisin jatkossa, mutta kun on kerran saanut kokeilla parempaa niin eiköhän jatkossa löydy kyseistä merkkiä enemmänkin kaapista.

koordinaatit kelloon ja menoksi

God & Famous Evergreen t-paita ja sukat

God and Famous t-paita on mukavan rento t-paita jota on tullut pidettyä päällä kun olen pyöräillyt juoksuohjauksiin, siitä onkin tullut itselleni paita joka menee päälle ns. hupiajeluun. Paita on mukavan pehmeä materiaalilta ja sopivan rento rentoon menoon. Paidassa on takana ommeltu 3m heijastava kangas joka auttaa yhdessä takavalon kanssa, että minut huomataan liikenteessä.
jos mietit Gravel-pyörää niin lue tämä
Pyöräilysukista minulla ei ole ollut kokemuksia ennen tätä, yleensä on tullut käytettyä mitkä nyt on kaapista vastaan tullut. Näitä olen testaillut nyt niin lyhyillä lenkeillä kuin pitkilläkin, sateisella kelillä kuin helteelläkin. Sukat ovat puolipitkät ja ainakin itse tykkään tästä ettei ole nilkat paljaana. Se mitä arvostan sukissa eniten näin diabeetikkona on se, että ne pitivät jalkani viileänä, sukat hengittivät hyvin ja olivat mukavan tuntuiset jalassa, niitä ei oikeastaan edes tullut huomattua edes pidemmillä lenkeillä
uudet sukat vanhat kengät, vaatinee muutosta

Sigr Sidensvans pyöräilylippis

Tämän pyöräilylippis homman opin jo heti kun aloin muutama vuosi sitten panostamaan hieman enemmän pyöräilyyn, toki lippis on itselläni lähes aina päässä, olin sitten pyöräilemässä tai juoksemassa poluilla.  Lippis toimii kypärän alla hyvin joko lämmittämässä päätä viileämmällä kelillä, tai sitten lämpimällä antaa suojaa auringolta. Jotkut miettivät laittaako lippa ylös vai suoraa eteen, itselläni ei tuota pohdintaa ole, lippa osoittaa aina ylöspäin.
Lippa ylös ja vastatuuleen
Kuten alkuun totesin, varmasti ilman näitäkin varusteita varmasti pärjää, mutta kyllä pyöräilyssä pätee sama sääntö kuin juoksussa. Varusteilla on väliä, aina voi mennä pieruverkkareilla ja normi puuvilla t-paidalla, mutta kyllä se on vaan mukavampaa taittaa matkaa pidemmillä lenkeillä kunnon varusteilla.
Näitä tuotteita ja paljon muuta löydät https://classycyclist.fi tai ota fillari alle ja suuntaa Naantaliin Classy Cyclist PopUp-Storeen tsekkaamaan mitä herkkuja siellä odottaa pyöräilijälle.

IG
Facebook

Share this post:

2 Comments

Comments are closed.