Lunta tulvillaan on raikas talvisää…

… ei kaappiin makaamaan jää lenkkaritkaan nää.. 🙂

Aamulla oli aika yllätys katsoa ikkunasta ulos ja huomata, että yön aikana pari päivää poissaolollaan loistanut lumi oli palannut. Ihanan auringonpaisteen kanssa se valaisi pihaa. Mikäs sen parempaa, kun edessä oli viikon kevyttempoinen ja pidempi lenkki. 


Turun tuomiokirkko ja AurajokiAamupalan jälkeen suunnattiin kohti Vauhtisammakon tiloja Galileoa varten. Sen jälkeen olikin hyvä vetää lenkkarit jalkaan ja lähteä juoksemaan auringonpaisteessa pitkin Aurajoen vartta. Tuomiokirkolta juostiin ensin Tuomaansillalle, siitä yli ja satamaa kohti. Förilläkin mentiin yli, koska muuten olisi mennyt uimiseksi. Joen toista puolta sitten kipitettiin Turun linnan suuntaan. Eikä muuten oltu yksin ulkoilemassa. Välillä meinasi mennä ruuhkaksi asti jalkakäytävällä ja jouduttiinkin hyppelemään tien puolelle. 
Oli pakko pysähdellä valokuvaamaan ja Turun linnalla pysähdyttiin hetkeksi, kun mies mittasi verensokerit ja tankkasi vähän. Siellä oli lapsiperheitä pulkkamäessä sunnuntaipäivää viettämässä. Onkin muuten todella hyvä pulkkamäki pienemmille lapsille. Sopiva mäki, pitkä liuku eikä silti vielä lähelläkään tietä. Ja mikäs siinä pulkkaillessa ihanassa aurongonpaisteessa. 
Tankkaustauon jälkeen juostiin takaisin Tuomiokirkolle ja siitä Sirkkalankadulle autoa hakemaan.
Matkaa tuli 10.32 km ja aikaa meni noin 1:20,00 kuvaus- ja Föritaukoineen. Fiilis oli kyllä tuon juoksulenkin jälkeen aivan mahtava!


Onneksi päästiin Förillä yli, niin ei tarvinnut tätä työntää vesille

Turun linna kauniissa talviympäristössäAiemmin tällä viikolla ollaan käyty juoksemassa kilometrin vetoja ja salilla aloitettu uutta treeniohjelmaa. 
Lupasin edellisessä postauksessani, että listaan joka viikon lopulla menneen viikon treenit, joten tässä ne nyt sitten on:

Maanantai:
Etukyykky, 5×5
Maastaveto suorinjaloin, 4×6
Askelkyykky käsipainoilla, 3×12
Moukarikääntö levytangolla, 3×15
Voimapyörä, 3×15

Tiistai:
Juoksutreeni, 5×1 km vetoja
keskivauhti 5.33min/km
keskisyke 158 bpm, max 190 bpm
Meni vähän hitaammaksi kuin oli tarkoitus jäisen tienpinnan takia.

Keskiviikko:
Penkkipunnerrus, 5×5
Dipit, 3×8
Leuanveto vastaote, 4×8 (avustettuna kuminauhalla)
Ojentajapunnerrus käsipainoilla, 3×12
Vipunostot sivulle, 3×12
Pohkeet, 3×10
Istumaan nousu, 3×10
”Supermies”, 3×10

Torstai:
Lepopäivä

Perjantai:
Boxikyykky, 5×3
Maastaveto, 5×3
Jalkaprässi, 4×15
Vatsarutistus taljassa, 3×12
Selän ojennus rullaamalla, 3×15
(nopeusvoimapäivä)

Lauantai:
Penkkipunnerrus 5×3
Ranskalainen punnerrus käsipainoilla, 3×8
Leuanveto leveällä myötäotteella, 4×6
Kulmasoutu tangolla, 3×8
Vipunostot kulmassa, 3×12
Vatsalihakset kiertoliike 3×20
(nopeusvoimapäivä)

Sunnuntai:
Galileo-lihasharjoittelu, 35 min
Juoksutreeni, 10.32 km
aika noin 1:20,00
keskisyke 143 bpm, max 178 bpm
kulutus 522 kcal

Joka päivä ennen salitreeniä 5 minuutin lämmittely joko soutulaitteella, spinningpyörällä tai harjan varrella. Iltaisin vielä näiden lisäksi 15 minuuttia lihashuoltoa.


Boxikyykyn harjoitteluaEilen käytiin salin jälkeen Greenzissä syömässä salaatit ja samalla hain itselleni  Body Actionista treenipäiväkirjan. Siihen on kiva saada ylös kaikki päivän treenit ja näkee hyvin edistyksenkin. Varmasti nyt alkaa treenit kulkea 🙂


Greenzin maittava ja täyttävä kanasalaatti

Nyt alkaa treeneissä tulemaan tulosta!Vauhtisammakon juoksutreenien kohdalla tein pitkään harkitun päätöksen ja siirryn kevätkaudeksi astetta kevyempään ryhmään. Tämä siksi, että tuo syyskausi meni aivan kokonaan harakoille ja haluan nyt saada ehjän treenikauden ilman liikaa rasitusvammoja. Katson sitten loppukeväästä, jos vaikka kesäksi siirtyisi takaisin omaan ryhmään. 
Hieronnasta ja kotona tehdystä lihashuollosta, sekä joulun ajan treenitauosta on ollut hyötyä. Tämän päivän juoksun jälkeen ei ainakaan vielä (kop, kop) tunnu missään ylimääräistä kipua tms. Pelkästään normaalia väsymystä on havaittavissa 🙂

Tästä vuoden ensimmäisestä viikosta on hyvä lähteä kohti kesää! Kyllä, on se siellä kohta tulossa. Ensin vaan vähän talvea, mutta päivät pidentyvät jo pikkuhiljaa 🙂


Mukavaa sunnuntai-iltaa ja ensi viikkoa kaikille!Share this post:

2 Comments
  1. Nimetön

    Lenkkimaisemat ainakin kohdillaan, Turku on niin kaunis kaupunki. 🙂

  2. Tanja

    Kyllä vain! Turussa kelpaa lenkkeillä ympäri vuoden. Ja helposti saa reilun 10 km lenkin juostua, kun jokivartta pitkin juoksee. Toinen aivan ihana lenkkeilyreitti menee Ruissalossa. Paljon eripituisia lenkkimahdollisuuksia ja aivan ihanat maisemat.

Comments are closed.