Lokakuun loikkimiset

Salitreenit maistui lokakuussa!

Polkujuoksua ja juoksua.
Niitä mahtui ainakin vähän lokakuuhun. Lokakuun alku meni maratonilta palautumisen parissa, mutta juoksuohjauksia on silti tullut tehtyä. Omia juoksutreenejä tuli muutama ja salillekin olen ehtinyt jälleen. Ennen maratonia  treenit tehtiin pääasiassa maantiellä ja radalla, mutta nyt suunnataan jälleen katse kevään ja kesän polkutapahtumia ja juoksupolut kutsuvat!
Välillä on jäänyt omat salitreenit väliin, kun on tehnyt ohjauksia normaalin päivätyön jälkeen. Nyt olen kuitenkin organisoinut tekemistä paremmin ja löytänyt lisää aikaa treenaamiselle.
Joogassa on käyty, mutta ei vielä niin usein kun haluaisi. Uusin kuitenkin joogakorttini jo, joten seuraavat 10 kertaa on taas lunastettu.

Miten paljon juoksua lokakuulle sitten tuli? Yhteensä noin 115 km, joka on pikkuisen yli puolet siitä, mikä on normaalin kuukauden tavoitteena ollut. Olen siis ottanut tavoitteeksi juosta vähintään noin 50 km viikossa. Mutta tässä kuussa siis palauduttiin maratonilta ensimmäiset viikot ja siksi määrä on näin alhainen.
Tuo maratonin jälkeinen palautuminen oli kyllä tarpeellinen ja huomaa, että ainakaan tällä hetkellä ei ole mitään liikarasituksen oireita.

Opiskeluiden osalta on ensimmäiset oppimistehtävät jätetty ja palautteet saatu. Urheiluravitsemus on todella mielenkiintoista ja tässä perusopintojen jaksolla tehdään vasta pintaraapaisua aiheeseen. Seuraava oppimistehtävä on myös jo työn alla ja palautusaikaa pari viikkoa. Se tosin vie huomattavasti enemmän aikaa kuin ensimmäinen. Alunperin suunnitelmana on ollut opiskella nyt vain tämä perusteiden jakso, mutta kyllä vahvasti kiinnostaisi jatkaa tämän jälkeenkin. Saa nähdä mihin aika riittää 🙂

-T-

Lokakuu meni myös itseltä enempi tai vähempi palautumiseen. Treenaamassa toki tuli käytyä ja juoksemassa, mutta lähinnä mitään isompaa suunnitelmaa tai tavoitetta. Se on kyllä hyvä antaa välillä kehon ja mielen levätä noista treenihommista.

Lokakuusta tulikin toistaiseksi vuoden laiskin kuukausi juoksun suhteen, silti data juoksun määräksi reilut 160kilometriä, ehkä olisi voinut siis vieläkin enemmän ottaa löysää viime kuussa.

Pyöräilyä kertyi vajaat 70km viime kuulle, sitä tekisi mieli hieman lisäillä tulevaisuudessa, varsinkin jos löytäisi jostain aikaa taas kaivaa Fatbike kaapista esille.

Salilla tuli viihdyttyä aika hyvin, varsinkin kun tuli aloitettua uusi ohjelmakin TRX nauhoilla, kymmenisen tuntia näyttää mittarit että on salilla tullut aikaa vietettyä.

Tästä onkin hyvä lähteä taas aloittamaan hieman tavoitteellisempaa treeniä kohti uusia tavoitteita.

Miten sinun lokakuu meni?

-J-

Share this post:

2 Comments
  1. Runfable

    Olisi mielenkiintoista kuulla lisää noista ravitsemuksen opinnoista. Mitä kautta ja millaista kokonaisuutta opiskelet? Ravitsemusjutut on todella mielenkiintoisia! 🙂 Itse opiskelen nyt avoimen amk:n kautta ravintoaiheista kurssia ja se tuntuu todella hyödylliseltä vaikka ei olekaan urheiluravitsemukseen keskittyvä kurssi.

  2. Tanja

    Mä opiskelen tällä hetkellä avoimen yliopiston kautta. Todella mielenkiintoista!

Comments are closed.