Liikutko syödäksesi vai syötkö liikkuaksesi?

Kumpaan sinä kuulut?

Ruokailu eli ravinnon saaminen on tärkeä osa päiväämme sillä se määrittää pitkälti myös muita asioita. Jos emme syö emme myöskään jaksa liikkua. Jos ravinto on vääränlaista ei siitä saa tarpeeksi energiaa liikunnan harrastamiseen ja pahimmassa tapauksessa se aiheuttaa niin sanotun välikuoleman, kun verensokerit tekevät huiman nousun eikä keho ehdi mukaan.

Ravinto on siis polttoainetta, jota tarvitsemme jaksaaksemme läpi päivän. Sen on oltava laadukasta ja oikeita määriä oikeita ravintoaineita.
On olemassa kahden tyyppisiä ihmisiä, kun ajatellaan ruokailua ja liikuntaa. Toiset syövät liikkuakseen eli hakevat ravinnosta ne oikeat määrät, oikean laadun ja rytmittävät ruokailun oikein. He syövät saadakseen polttoainetta, jotta jaksavat liikkua, pysyvät terveenä ja mieli pysyy virkeänä.
Sitten on toinen puoli, joka liikkuu jotta saavat syödä. Usein saa somessa lukea siitä, miten jonkun mielestä on pakko lähteä lenkille tai salille, koska viikonloppuna tuli herkuteltua liikaa. Ajatellaan, että voidaan syödä kaikenlaisia leivoksia, makeisia ja sipsejä tai juoda sokeroituja limuja ja siidereitä jos vaan sen jälkeen käy lenkillä. On pakko lähteä liikkumaan, kun on herkutellut liikaa.

Tämä on sinänsä ikävää luettavaa, koska siinä periaatteessa rankaistaan itseään liikunnalla, kun nyt tuli vähän herkuteltua liikaa. Se on myös ikävä oravanpyörä ja harvoin se liikunta, jonka tekee herkutteluviikonlopun jälkeen, riittää poistaakseen sen kaiken ylimääräisen energian ja rasvan joka viikonloppuna on onnistuttu varastoimaan.

Tässä en tarkoita sitä, etteikö saisi herkutella ja nauttia ruuasta, sillä pitäähän ruokailusta ja elämästä saada nauttia. Herkutella voi hedelmillä, marjoilla, ihan millä vaan mistä itse pitää. Herkutella voi terveellisesti. Se, mitä haen tässä takaa on epäterveellisellä ravinnolla herkuttelu jatkuvasti. Lähdetään lenkille tai salille, jotta voidaan hyvällä omallatunnolla mättää rasvaa ja sokeria, ei valitettavasti ole paras vaihtoehto.
Kyllä mekin joskus syödään pullaa tai jäätelöä, itse asiassa lähes viikoittain on yksi päivä jolloin voi syödä jotain mitä ei muuten päivittäin söisi. Ei tarvitse kokonaan jättää pois mitään, kunhan muistaa kohtuuden.

Miten sinä, syötkö liikkuaksesi vai liikutko syödäksesi?

⇩⇩⇩⇩

IG
Facebook

Share this post: