Kangenmiekan kierros ja Rehtsuon polut

(Sisältää *mainoslinkkejä)

Polkujuoksua, mitä sitä muutakaan tekisi lauantaiaamuna, kun kello herättää puoli kahdeksalta.

Oltiin viikonlopuksi suunniteltu pitkä polkulenkki, koska mun kalenterissa luki, että 70 km juoksua pitäisi saada täyteen tällä viikolla. Perjantaina, kun katsottiin sääennustetta lauantaiksi ei voinut kuin hymyillä. Aurinkoa ja lähes kesäistä lämpöä luvattiin, joten shortsit sai kaivaa esille jälleen 🙂
Perjantaina illalla pakattiin juoksuliiveihin kaikki mahdolliset eväät ja muut tarvikkeet valmiiksi, jotta aamupalan jälkeen päästään liikkeelle mahdollisimman pian. Jarkolla oli reissussa mukana *Salomon Adv Skin 5 Set -juoksuliivi ja itselläni *Salomon Adv Skin 8 set W, joka on naisille suunniteltu liivi. Tämä reilun 30 km lenkki oltiin päätetty pitää kevyenä ja edetä maltilla maisemista nauttien ja kuvia napsien, joten nestettä ja energiaa otettiin mukaan riittävästi. Molemmilla oli mukana kaksi pehmytpulloa eli lötköä sekä juomarakot, yhteensä 2,5 litraa vettä ja urheilujuomaa. Lisäksi autolla oli välitankkausta varten lisää juotavaa. Energiaa laskettiin sen verran, että hyvin pärjää vaikka 5-6 tuntia. 
Matkaan lähdettiin Kangenmiekan parkkipaikalta ja kierrettiin ensin Kangenmiekan kierros. Reitti on suhteellisen tasaista ja helppokulkuista, noin 8 kilometriä pitkä ympyrälenkki. Tämä reitti kulki osittain hiekkatiellä, mutta tuli matkan varrella mukavia polkuja ja pitkospuitakin. 
Kangenmiekan kierroksen jälkeen piipahdettiin autolla täyttämässä nestevarastot ja tankkaamassa energiaa ennen kuin jatkettiin tietn toiselta puolelta kohti Rehtsuota.
Rehtsuon reitti ei ole ympyrälenkki, joten siinä tuli samoja maisemia pariin kertaan. Paitsi noin pari kilometriä lähdöstä, jossa vastaan tuli reittikyltti jonka nuolet osoittivat kahteen suuntaan. Oltiin ladattu Suunnon kelloihin lämpökartasta reitti ja lähdettiin sen mukaan vasemmalle. Hetken aikaa mietittiin kyllä, kun reittimerkit loppuivat kokonaan. Päätettiin kuitenkin jatkaa matkaa lämpökartan mukaan. Välillä kuljettiin aikamoisessa ryteikössä, mutta kyllä siellä polkukin meni. Lopulta päästiin maantielle ja pienen matkan jälkeen löysimme reittimerkitkin uudestaa ja kellonkin mukaan oltiin reitillä. Seuraavat 1,5 kilometriä meni maantietä pitkin ennen Rehtsuon kylttiä. 
Jälleen päästiin juoksemaan polkuja ja pitkoksia pitkin. Välillä oli kapeampaa ja vähän teknisempää alustaa ja välillä tasaista leveää polkua. Pari mukavaa kallionousuakin saatiin tälle pätkälle. Oltiin laskettu, että kun mittari näyttää 20 km niin voidaan kääntyä takaisin. Rehtsuon jälkeen jatkettiin vielä hetki polkuja ja hiekkatietä ennen kuin tuo matka tuli täyteen. 
Paluumatkalla aivan Rehtsuon levähdyspaikan vieressä polulla makasi kyy poikittain pitkin pituuttaan. Olin juuri astumassa sen päälle, kun huomasin kaverin. Loikka piteni ja kiljaisulla herätin varmasti kaikki metsän eläimet 20 kilometrin säteellä. Jarkko arvasi heti kiljaisusta mistä on kyse ja ihmetteli miten ei itse ollut huomannut sitä ollenkaan vaikka juoksi pari metriä mun edellä. Käärmeet on mun mielestä niin vastenmielisiä, että koko kroppa veti kananlihalle ja tuon jälkeen seuraavat kilometrit olin näkevinäni käärmeitä joka mutkassa. 
Paluumatkalla emme lähteneet kellon mukaiselle reitille vaan suosiolla seurasimme reittiopastuksia tien varrella. Maantieosuuden jälkeen pääsimme metsän reunaan ja ensimmäisenä edessä oli ihan hyvä nousu ja nauroinkin, että onko tässä tämän lenkin Konttainen. Tämä viikonloppuhan olisi ollut Karhunkierroksen polkujuoksutapahtuman ajankohta. Saatiin tuon lisäksi loppumatkaan myös minikokoiset Valtavaaran ja Rukan nousutkin 😀 
Kyllä sitä huomaa näillä lenkeillä, miten paljon nuo juoksutapahtumat antavat, vaikka ei mistään kärkisijoista koskaan taistellakaan. Kisoihin kaipaa silti ihan vaan niiden tunnelman vuoksi ja siksi, että saa haastettua itsensä aina uusiin tuloksiin. Ensi keväänä sitten taas 🙂
**Tässä postauksessa on affiliatelinkkejä (mainoslinkkejä). Suosittelemme vain niitä tuotteita ja palveluita, joita olemme itse käyttäneet ja todenneet toimiviksi.

IG
Facebook

Share this post: