Juoksukenkiä testaamassa

Pääsin viime keskiviikkona työpäivän jälkeen testaamaan Hoka One One-juoksukenkiä, kun Vauhtisammakko yhdessä Hokan kanssa järjesti testijuoksutapahtuman Turussa Kupittaanpuistossa.

Rivi ihanan värikkäitä juoksukenkiä (vas.pinkki Tracer2 / kesk. sininen Clayton2 / oik. pinkki ja alla vihreä Clifton4)

Harvoin saa mahdollisuuden testata juoksukenkiä ihan kunnolla juostessa, vaan yleensä kenkäkaupassa sitä laittaa kengät jalkaan, kokeilee kävellessä miltä ne tuntuu ja tekee päätöksen sen mukaan. Ei aina toimi. Itse olen pari kertaa tehnyt täysin virhevalinnan ja joutunut ostamaan uudet kengät sen takia.

Time To Fly

Hoka One One on tunnettu värikkäistä paksupohjaisista kengistään, jotka ovat erittäin mukavat jalassa. Ne tuntuivat alkuun hieman kömpelöiltä juuri tuon paksun pohjansa takia, mutta nopeasti sitä tottui. Lisäksi ainakin Tracer-malli, joka on nopea kenkä, ohjaa astumaan enemmän päkiävoittoisesti, kun taas itse olen aina juossut melkein kantapää-astunnalla.

Clayton2 ja Tracer2

Maastokenkiä, yllä Speedgoat2 ja alla Challenger ATR3 

Itse pääsin ensimmäistä kertaa testaamaan tämän merkin kenkiä viime keväänä Vauhtisammakon juoksumessuilla ja tuolloin tykästyin Clifton-kenkään.
Keskiviikon testijuoksussa halusin testata Hokan maastokengät ja ensin juoksin lenkin Challenger ATR3:lla ja toisen lenkin Speedgoat 2:lla. Omaan jalkaani tuo jälkimmäinen oli sopivamman tuntuinen, sillä Challenger oli hieman leveämpi lestiltään. Ainakin näin tuntui.
Lisäksi luin juuri viime viikolla ilmestyneestä Juoksija-lehdestä, että Speedgoat oli testissä pärjännyt pitävyytensä puolesta todella hyvin. Piti jopa märällä kalliolla täydellisesti.

Tracer

 Mitään tarkempia faktoja en tähän ala kengistä listaamaan, mutta kevyet ne ovat myös ja droppi esimerkiksi Clifon 4:ssä on 5mm. Hokan omilla verkkosivuilla on värivaihtoehtoja ja mallivaihtoehtoja vielä valtavat määrät, joten kannattaa käydä sieltäkin katsomassa.

Jos yhtään kiinnostaa päästä testaamaan näitä kenkiä, on testilenkkejä vielä tulossa ja löydät ne esimerkiksi Facebookista hakemalla Hoka One One Test Run-nimellä.
Ja tietysti Vauhtisammakon Juoksumessuilla 30.9. on näitä myös mukana.

Share this post: