Juoksua, salia ja lampaita

Huh mikä alkuviikko on treenien suhteen ollut!
Sunnuntaina käytiin miehen kanssa heittämässä kevyt juoksulenkki Raisiossa. Juostiin Uikkupolun lenkki ja vähän päälle. Aika kaunista maisemaa tuo Uikkupolun maasto. Lampaitakin nähtiin 🙂
Tuolloin vauhti oli tosi kevyttä ja välillä pysähdyttiinkin maisemia ihailemaan ja tuohon 13,5 km lenkkiin meni aikaa reilu puolitoista tuntia. 


Lampaat lenkkipolun varrellaMaanantaina oli vuorossa salitreenit ja siellä tehtiin maastavetoja ja kyykkyjä. Kyykyissä painoa oli tankoineen 50 kiloa ja maastavedossa 55 kiloa. Oman painon verran niitä siis. Lisäksi oli vielä askelkyykkyjä ja leuanvetoa. Huh! Aika mukava setti.
Siitä onneksi selvittiin vain pikkuisella lihasjumilla eikä pahemmin edes jalat krampanneet nukkumaan mennessä. Magnesium auttaa siis.

No entäs tänään? Mies kysyi, kun tultiin töistä kotiin, että tehdäänkö kilometrin mittaisia intervallivetoja vai juostaanko kymppi vähän tiukemmalla tahdilla.
Vähän aikaa piti miettiä.. Kymppi tiukemmalla tahdilla voi olla aika rankka eilisten salitreenien jälkeen, mutta niin voi myös nuo kilsan vedotkin olla.
Valitsin sitten tuon kympin.
Yritin lähteä vähän rauhallisemmin ettei sykkeet hyppäisi heti taivaisiin, mutta jo parin kilsan jälkeen ne oli 160 yli. Oli pakko hidastaa vielä vähän. Puolivälin jälkeen aloin taas nostaa vauhtia kunnolla ja loppukiri alkoi. Sykkeitä en enää katsellut pahemmin, ainoastaan vauhtia. 
Ylämäet oli vähän tuskaisempia, mutta alamäet onneksi helpotti välillä matkan tekoa.


Adidas vs. NikeLopputulema oli se, että 10 km:n matka taittui tunnissa, tai oikeastaan melkein kaksi minuuttia yli. Ihan tyytyväinen oon tuohon aikaan, kun ottaa huomioon eiliset salitreenit ja tuon muutenkin kiukutelleen takareiden/pakaran. 
Ensi keväänä tulee tuo tunti alittumaan kympin matkalla. Ja ehkä alittuisi jo nyt tasaisella juostuna. 
Mies tietysti pinkoi kovempaa ja loppuajaksi hänelle jäi 54 minuuttia, joka on 6 minuuttia nopeampi kuin viime keväänä. Oma aika parani myös noin 6 minuuttia keväästä.
Kyllä oli hyvä fiilis, kun tultiin kotiin ja pääsi syömään!

Kanan kaveritHuomenna olisi vuorossa Ladies Bootcampin toiseksi viimeinen treenikerta ja luvassa on kuulemma ulkotreenit. Saa nähdä mitä kivaa ne Vauhtisammakon tyypit on meille keksineet. Ennen bootcampia olisi kuitenkin vähän huoltaa lihaksia Galileossa.

Torstaista saattaa tulla välipäivä ellei tule lähdettyä kevyelle lenkille. Itselläni on kylläkin tuolloin herätys jo aika aikaisin, kun pitäisi lähteä Helsinkiin junalla jo 6.25! 

Mites muiden alkuviikko on lähtenyt käyntiin?

Share this post: