Esteratoja ja huipputapahtumia

Syyskuun ensimmäinen viikko on lopuillansa ja viikon loppuosaankin mahtuu tapahtumia ihan mukavasti.
Torstaina oli mieheni työpaikan kautta järjestetyn juoksukoulun viimeiset treenit ja voin kyllä sanoa, että ei ollut mitkään helpot treenit! Vauhtisammakon Anni vei meidät Vartiovuoren puistoon ja mukaan napattiin 12 kg:n kahvakuulia. Edessä oli kuulemma esterata. Ensin kuitenkin katsottiin kaikkien juoksutekniikka jota keväällä lähdettiin muokkamaan oikeaksi. Ainakin omalta osaltani on tekniikka parantunut huomattavasti. Kädet ei enää huido jokaiseen ilmansuuntaan ja muutenkin ryhti on parantunut. Ainoastaan jalat on edelleen liian lähellä toisiaan. En tiedä miten saisin sen korjattua, koska kun yritän juosta niin kuin pitäisi, siten että jalkaterien välissä pitäisi olla kaksi nyrkin leveyttä tilaa, tuntuu siltä kuin asento näyttäisi vähintäänkin siltä, että housuissa on kunnon lasti jotain… 😀 
Ja sen lisäksi pitäisi vielä saada pidettyä juoksu rentona.

No, asento siis parantunut. Mutta itse treeni sitten?? Tuo meidän lenkki kiersi tähtitornia ja matkalla oli portaat jotka piti ensin juosta alas ja takaisin ylös. Tämän jälkeen oli vuorossa muuri, joka oli noin 2 metrin korkeudella, muuri piti ylittää.. Ja kun olen tällainen persjalkainen 154 cm pitkä (lyhyt) tyyppi, olin ihan kauhusta kankeana ja ajattelin, että enhän mä tota pääse ylittämään. Onneksi Anni sanoi, että reitti juostaan pareittain ja pari saa auttaa ylityksessä. Jäin sitten tietysti oman mieheni harteille tuossa parikisassa, mutta onneksi ylitykset meni suht helposti. 
Seuraavana juostiin pitkin kalliota alas ja ylös ja viimeisenä mentiin nurmikkoista mäkeä juosten. Oli muuten aika jyrkkä mäki sekin. 
Ja jotta tuo reitti ei olisi liian helppo, saatiin jokaisen kierroksen jälkeen jokin tehtävä joka tuli suorittaa ennen kuin pääsi uudelle kierrokselle. 
Ekan kierroksen jälkeen hypittiin noin 120-130 cm korkean betonisen laatikon päälle 40 kertaa. Tämän jälkeen otettiin juoksukierrokselle mukaan 2 kappaletta 12 kilon kahvakuulia, jotka piti kantaa mukana. Ja niitä kantoi yksi henkilö kerralla, eli yhteensä 24 kiloa painoa mukana mentiin noi portaat ja kaikki muutkin esteet. Ihan hyvin sekin kyllä meni vaikka välillä meinasi usko loppua kesken kaiken. 
Mukana treeneissä oli myös kottikärrykävelyä ylämäkeen, tasajalkahyppyä ylämäkeen, punnerruksia ja vaikka mitä. Treenin jälkeen tunsi taas tehneensä jotain ja sykkeetkin sen näytti. Mutta oli hyvä fiilis!


Jotain tuli tehtyä treeneissäPerjantaina meillä oli töissä vähän erilainen työpäivä, kun ohjelmassa oli luentoa ja pikkukisoja. Illalla päästiin Logomoon syömään hyvää sapuskaa ja pitämään hauskaa työporukan kanssa. Itse olin autolla liikenteessä, koska lauantaiksi oli ohjelmaa jo aiemmin sovittuna.

Lauantaina sain kunnian osallistua aivan ensimmäiseen koskaan järjestettyyn FightBack Runiin, jossa turkulaisen Pekka Hyysalon tavoitteena oli juosta 2600 metriä. Aika saavutus ihmiseltä, joka on 4 vuotta sitten onnettomuudessa loukkaantunut niin pahasti, että oli 17 vuorokautta koomassa ja oli neliraajahalvaantunut.
Tästä juoksusta myöhemmin vähän enemmän! 🙂


Lähtöä odotellessa
Porukka lähtökuopissa
Koko viikonlopun on Turun suunnalla ollut aivan ihana aurinkoinen ja todella lämmin keli. Tänäänkin kun käytiin koiran kanssa pitkällä kävelylenkillä, tuli melkein hiki vaikka oli vaan t-paita päällä. Illalla pitäisi vielä mennä juoksulenkille. Taitaa olla shortsikeli.. 
Ja nyt on enää pari viikkoa siihen puolimaratoniinkin! Hui! Melkein jännittää jo. 

Niin ja ollaan me salillakin käyty. Eilen oli vuorossa olkapäätreeni. Muuten meni ihan hyvin, mutta tuo pahuksen vasen olkapää vihoitteli taas. En silti meinaa luovuttaa.
Myös yhteistyökumppanilta Gutzylta tuli taas täydennystä varastoon. Jaksaa taas treenata kunnolla!


Palkkaria ja energiaaEi muuta kuin mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkuviikkoa!

Share this post: