Katse kohti tulevaa | 2019

Tämä vuosi lähenee pikkuhiljaa loppuaan ja kohta saa taas kohdistaa katseen uuteen vuoteen.
Kuluva vuosi on tuonut mukanaan paljon uutta, mutta niistä myöhemmin enemmän sillä nyt keskitytään tulevaan.

Alkuvuoden osalta keskitytään pohjakunnon ylläpitämiseen ja kehittämiseen. Itse olen viimeisen reilun kuukauden ollut lähestulkoon juoksematta plantaarifaskiitin ja pohkeiden kireyden takia. Nyt tuo vaiva alkaa olla selätetty, kiitos Vauhtisammakon hierojalle Kimmolle.

Suunnitelmissa on vuoden ensimmäinen puolikas panostaa polkujuoksuun ja siellä myös mäkitreeniin, koska toukokuussa molemmilla on edessä osallistuminen polkujuoksutapahtumiin. Toukokuun alussa on tuttuun tapaan Bodom Trail Espoossa ja tämän vuoden tapaan osallistutaan sekä perjantain yökisaan, että seuraavan aamupäivän 21 km kisaan. Viime kevään tapahtumista voit lukea Jarkon kuulumiset täältä ja minun täältä. Omalta osaltani toivon, että saan ensi keväänä juosta ilman, että joudun ihmiskeilaksi matkalla ja että saan treenata koko alkuvuoden.

Jo kolme viikkoa Bodom Trailin jälkeen matkustetaan, myös viime kevään tapaan, Kuusamoon ja Karhunkierrokselle juoksemaan. Viime toukokuun kisa oli ensimmäinen ultrajuoksu omalta osaltani ja matkaan lähteminen jännitti ihan hirveästi, koska talvi oli ollut niin katkonainen treenien suhteen flunssakierteen takia. Fiiliksiä tuosta matkasta voit lukea täältä. Jarkko kirjoitteli omasta juoksustaan täällä.

Bodom Night 2018 (kuva Onevision/Juha Saastamoinen)

Bodom Night 2018 (kuva Poppis Suomela)

Ensi keväänä asetelma on hieman erilainen kuin tuo viime kevät. Silloin odottelimme lähtöä yhdessä Oulangan luontokeskuksella, mutta ensi keväänä Jarkko lähtee hakemaan uutta matkaennätystä 83 km matkalle, kun itse ”tyydyn” vielä toistaiseksi tuohon 55 km matkaan ja tästä syystä lähtöajat ja -paikat eivät ole samat. En koe vielä olevani sellaisessa kunnossa, että haluaisin lähteä nostamaan matkan pituutta. Viime talven katkonaiset treenit ja tämän syksyn jalkaongelmat on haitanneet kunnon kohottamista sille tasolle, jolla sen haluaisin olevan noinkin pitkää matkaa varten. Ensin kroppa kuntoon ja lisää kilometrejä alle niin sitten voin harkita. Tuo 83 km kisa tarkoittaa sitä, että treeneissäkin viikkokilometrit olisi hyvä olla samoissa lukemissa eli vähintään 75-80 km/vko. Siihen lisäksi lihaskuntotreenit ja kehonhuolto niin voi aikataulullisesti olla haastavaa joinakin viikkoina. Jään siis sen osalta odottamaan parempia aikoja.
Jarkko on ahkerasti treenannut ja kerännyt kilsoja, käynyt tekemässä mäkitreeniä verttitonni-treeninä säännöllisesti. Minä ainakin uskon siihen, että Jarkko vetää tuon matkan kunnialla läpi 🙂

Karhunkierroksen jälkeen ei vielä ole muita tapahtumia kalenterissa kuin Berliinin maratoni syyskuun lopulla. Pari kuukautta sitten oltiin myös Berliinissä ja molempien oli tarkoitus siellä juosta, mutta vain toinen pääsi matkaan. Ensi vuonna molemmilla toki on revanssin paikka siellä ja syyt siihen miksi näin, voit käydä lukemassa täältä.
Meillä kävi todella hyvä tuuri, että päästiin heti uudestaan arvonnasta läpi ja saatiin paikat Berliiniin. Lontoon maratonin kanssa ei edelleenkään ollut tuuria, se jää odottamaan parempia aikoja…

Toki meillä voi edellä mainittujen juoksujen lisäksi tulla muitakin tapahtumajuoksuja vielä ensi vuodelle, koska tänäkin vuonna oltiin mukana jänistelemässä Paavo Nurmi marathonilla ja turvajuoksijoina PNM Traililla.

Me molemmat lähdetään luottavaisin mielin jälleen kerran kohti uutta vuotta ja uusia juoksuja.
Saa nähdä mitä kaikkea mukavaa uusi vuosi tuo mukanaan.

Onko teillä jo jotain suunnitelmia tulevan vuoden varalle ja onko treenisuunnitelmat hiottu kuntoon?

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: