Vuosi 2017 ja tavoitteet

Tammikuu on melkein puolivälissä ja tulevan vuoden tavoitteet aika hyvin paketissa. Parin tapahtuman osalta vielä pientä kysymysmerkkiä, koska ilmoittautumiset ei vielä ole auenneet ja niissä pitää olla nopea tai sitten ne menee arvonnan kautta.

Tänä vuonna pyrin aloittamaan samasta tapahtumasta mistä viime vuonnakin piti aloittaa, mutta flunssa muutti suunnitelmat. Eka juoksu olisi huhtikuun lopulla kotimaisemissa eli kyseessä on Aurajoen yöjuoksu 29.4. ja 10 km matka. Reitti on kuulemma nopea, tiedä sitten.. Ei ole tullut testattua vielä. Jos reitti on nopea kuten huhut kertovat on siinä mahdollisuus omaan ennätykseen. Tällä hetkellä 10 km ennätys on viime vuonna Forssan Suvi-illassa juostu 0:53:24.

Pysy polulla!

Tuota Aurajoen yöjuoksua seuraavana viikonloppuna olisi tarkoitus kokeilla jotain uutta. Jos pääsen osallistumisessa läpi ja onni suosii, niin edessä olisi ihan ensimmäinen polkujuoksutapahtuman osallistuminen Bodom Traililla 6.5. Tapahtumassa on mahdollista juosta joko 12 km tai 21 km lenkki ja sen voi jopa tehdä niin, että jos 12 km jälkeen tuntuu kevyeltä, niin voi jatkaa ”toiselle kierrokselle” suoraan, joka kuitenkin juostaan eri reittiä kuin tuo 12 km.

Tähän väliin oli tarkoitus ottaa lepotauko, mutta tiistaina saamani sähköpostin vuoksi kalenteriin tuli lisäys. Lähden Helsinki City Runille 13.5. juoksemaan puolimaratonin. Vielä ei ole mitään tavoitetta laitettu tuolle juoksulle. Jos alle 2 tunnin pääsisi tai tietysti mielellään uutta ennätystä, vaikka 1:55? Reitti on kuulemma aika rankka mäkineen, joten jää nähtäväksi hätyytelläänkö omia ennätyksiä vai ei 😀

Neljäs tapahtuma on meille jo pakolliseksi ilmennyt Forssan Suvi-ilta, josta koko juoksuhulluus sai alkunsa kesäkuussa 2014. Tuolloin juoksin ensimmäisen puolimaratonin koskaan vain muutaman kuukauden treenaamisen jälkeen. Seuraavana kesänä matka päätyi keskeytykseen hengenahdistuksen takia ja viime vuonna juoksin siellä ekan kymppini. Tänä vuonna ajatuksena on juosta puolimaratoni, ehkä. Tai kymppi tai jotain muuta 😀 Kevät näyttää mitä lähdetään tavoittelemaan. Miehellä on aikomuksena vetää siellä ensin pyöräillen 95 km ja sen jälkeen vielä puolikas juosten. Itselläni hieman kutkuttaa ajatus lyhyemmän combon vetämisestä eli 35 km pyöräillen ja 10 km juosten.

Pari viikkoa Forssan jälkeen 1.7. olisi vuorossa Paavo Nurmi maratonin puolikas. Viime vuonna tavoitteena oli juosta Paavolla eka maratoni, mutta helteen takia se jäi yritykseksi ja keskeytyi noin 26 km kohdalla astmakohtaukseen. Kaksi vuotta sitten osallistuin ekaa kertaa Paavolle ja tuolloin juoksin siellä puolikkaan, joka osoittautui kivaksi reitiksi. Tänä vuonna voi olla, että se juoksu jää ihan fiilistelyjuoksuksi ja treeniksi, koska seuraava juoksu kolkuttelee taas ovella parin viikon päässä.

14.7. on edessä varmaan pahin haaste tähän saakka maratonin jälkeen. Tuolloin ollaan Ylläksellä ja Nuts2017 lähtöviivalla. Polkujuoksua tunturissa. Reitti tulee olemaan haastava, mutta toivottavasti maisemat hieman helpottavat haastetta. Tapahtuman etusivulla mainitaan 30 km juoksu, mutta reittiesittelyssä taas kerrotaan, että kyseessä on 26 km juoksu.
Tuota juoksua varten pitää vielä juosta monia kilometrejä metsäpoluilla, tehdä kymmeniä ellei melkeinpä satoja mäkijuoksuvetoja. Varmaan myös Kuuvuoren portaat tulee taas tutuksi. Jalkojen hapotus ja niiden kesto laitetaan koetukselle.

Ylläksen reissusta onkin sitten pari viikkoa aikaa palautua ennen seuraavaa polkujuoksutapahtumaa. Olen nimittäin ilmoittautunut myös ihan uuteen kotimaisemissa 5.8.  juostavaan tapahtumaan, PNM Trail. Se juostaan blogissa aiemminkin vilahtaneissa Kuhankuonon ja Kurjenrahkan luonnonsuojelualueiden maisemissa. Reittivaihtoehtoina on kolme eri reittiä ja matkaa. Valpperin kierros on noin 10 km, Kurjenrahkan kierros noin 23 km ja Kuhankuonon reitti noin 38 km. Itse olen ilmoittautunut tuolle Kurjenrahkan 23 km lenkille.
Sinne ei vielä ole juoksuseuraa, sillä mies on samana viikonloppuna Jämillä fatbikensa kanssa kisaamassa.

Tässä puolison tsemppi viime syyskuun Tallinnan maratonille ja matkan puolivälistä pitikin aika hyvin paikkaansa

Näiden polkujen jälkeen onkin kalenteri vielä hieman epävarma.
Ruissalossa voisi käydä Ruissalojuoksuissa juoksemassa 10 km Ruisriikin 16.9. Viime syyskuussa viikko maratonin jälkeen juoksin siellä tuon saman matkan aikaan 0:57:29, joten mahdollisuus ajan parantamiseen on myös tuolla hyvä. Ja Ruissalon maisemissa on mukava juosta.
Jos taas arvonnassa käy hyvä tuuri, lähdetään miehen kanssa vielä haastamaan itsemme viimeisen kerran tämän vuoden aikana. Tavoitteena olisi päästä juoksemaan Vaarojen Maratonille. Reitti on haastava, ilmeisesti Suomen haastavin polkujuoksureitti, mitä sitä muutakaan Kolin vaaroilta voi odottaa. Ja 43 km siinä maastossa vie aikaa tuntitolkulla.  Omalta osaltani siihen voi kulua 7 tuntia, ehkä enemmänkin. Muita vaihtoehtoja kyseisessä tapahtumassa olisi 14 km, 87 km ja 131 km.
Jos taas Vaaroille ei lähdetä on vaihtoehtona Kaarinan Syysmaraton lokakuussa ja matkana puolikas tai maratoni.

Muutamia avoimia vaihtoehtoja siis on vielä, mutta aika hyvin tuo kalenteri on jo saatu täytettyä tapahtumilla. On taas useita syitä käydä lenkillä, salilla ja muistaa huoltaa kehoa 😀
Treenit jatkuvat tänäkin vuonna Vauhtisammakon juoksukoulun kanssa, lähisalilla ja työmatkapyöräillessä.

My goals are set for this year. Some 10 km, half marathon, trailrunning and maybe a marathon. New challenges and a lot of work. 

Share this post:

2 Comments
  1. Satu

    Vautsi mitä tavoitteita ja tapahtumia! 🙂 Tsemppiä valmistautumiseen 🙂

  2. Tanja

    Kiitos 🙂 Kyllä vähän jo kauhistuttaa nuo tavoitteet 😀

Comments are closed.