Viikko 45 rennosti treenaamalla ja lepäillen

Treeniviikko on ollut enemmänkin lepoviikko tämän viikon osalta.

Maanantaina kävin hierojalla availemassa olkapään jumia, joten se ilta meni lepäillessä.
Tiistaina oli tarkoitus mennä juoksutreeneihin, mutta olkapää särki sen verran paljon etten uskaltanut edes ajatella juoksevani. Samoin päätä jomotti koko päivän jo töissä. Toinen lepoilta.

Ojan ylitystä lauantain lenkillä

Keskiviikkona olin ajatellut meneväni salille tekemään kevyen jalkatreenin,  mutta jo aamuyöstä heräsin siihen, että päätä särki. Yritin jatkaa nukkumista, mutta eihän siitä mitään tullut ja kun oli herätyksen aika, oli jomotus yltynyt ja silmissä salamoi. Migreeni tuli taas käymään.
Koko päivä meni sohvan pohjalla ja vasta noin kuuden aikaan illalla sain kammettua itseni liikkeelle. Oli pakko käydä koiran kanssa lyhyt kävely, että sai edes vähän raitista ilmaa. Viikkoon tuli näin myös kolmas lepopäivä.

Torstaina päätä vielä jomotteli pikkuisen, mutta menin silti töistä suoraan joogaan ja uskaltauduin mukaan juoksutreeneihinkin, koska oli luvattu, että kyseessä on kevyet treenit. Treeni oli sopivan kevyt, lyhyitä vetoja kevyellä vauhdilla ja hyvät palautukset vetojen välissä.
Onneksi lähdin mukaan, sillä päänsärky oli jo tiessään joogan jälkeen ja juoksutreenin jälkeen fiilis oli mahtava! Olen alkanut ymmärtämään heitä, jotka sanovat, että treenaamattomuus tekee hulluksi. Kun on tottunut treenaamaan useana päivänä ja yhtäkkiä ei pääsekään tekemään mitään ei vaan yksinkertaisesti osaa olla vaan.

Perjantaina oli vuorossa lyhyet venyttelyt, koska myös kehonhuolto tulee muistaa vaikkei olisikaan treenannut paljon.

Keli oli harmaa, mutta maisemat silti mahtavat

Lauantaina puolen päivän jälkeen lähdettiin miehen kanssa poluille juoksemaan lyhyehkö lenkki. Jo alkumatkasta lähtien satoi vettä lähes kaatamalla, mutta onneksi meillä oli hyvät varusteet.
Jalkaan vedin pari viikkoa sitten ostetut Sealskinz-sukat, jotka pitävät jalat lämpiminä ja hylkivät kosteutta. Uskalsi juosta suoraan lätäköihin poluilla eikä tarvinnut väistellä muuta kuin juurakoita ja kiviä. Lisäksi päällä oli kuoritakki, joka piti yläkropan kuivana ja lämpimänä. Melkein liiankin lämpimänä, meinasi hiki puskea läpi. Alkumatkasta hengitys tuntui raskaalta ja sanoinkin miehelle, että ei vaan olisi flunssaa tulossa. Jalatkin tuntui raskailta ja samalla hieman voimattomilta. Matkan puolivälin jälkeen onneksi alkoi taas jatkaa tuttuun tapaan, ainoastaan lopussa meinasi happi loppua kesken, kun juostiin Kullaanvuoren päälle. Nopeasti hengitys kuitenkin tasaantui ja loppumatka meni kevyesti.

Sealskinz

Tänään aamulla heräsin karhean kurkun kanssa, joten en lähtenyt mukaan lenkille. Edessä lepopäivä nro 4 ehkä kevyiden venyttelyiden kera.

Miten teidän muiden viikkoon mennyt?

Share this post:

2 Comments
  1. Susanna

    Niin kurjaa ylimääräiset lepoviikot, joita ei ole suunnitellut pitävänsä. 🙁

    Maanantain lyhyen aamulenkin jälkeen en ole liikkunut yhtään. Koko kroppa on ollut rikki poikki puhki. Arvasin tämän kun tulevan kun lopetin hetkeksi raudan syönnin. Onneksi olo kohenee raudan syönnillä aika nopeasti paremmaksi. Viikonloppu on mennyt lasten harrastusten parissa ja kuopuksen synttäreitä juhlien. 🙂

  2. Tanja

    Eiköhän tästä taas vauhtiin päästä 🙂
    Ota sinäkin kunnon rautakuuri niin jaksat taas!

Comments are closed.