Valmennuksesta apua stressinhallintaan – asiakastarina

Valmennuksesta oli tärkeä saada apuja myös stressinhallintaan. Näin kirjoittaa pitkäaikainen valmennusasiakkaani Elina. Laitan Elinan kirjoituksen kokonaisuudessaan tähän alle niin pääsette lukemaan hänen ajatuksiaan valmennusssuhteesta.

Olen ollut Tanjan valmennuksessa aika tarkkaan kolme vuotta, aloiteltiin elämäntaparemontilla ja siitä lähtien ollaan treenattu välillä säännöllisemmin ja välillä taukoillen.

Valmennuksessa minulle yksi tärkeä asia oli, että saisin apuja myös stressinhallintaan. Tanja on ottanut tämän valmennuksessa todella hyvin huomioon, suunnitellen treenit niin, että ne ovat sopivasti kuormittavia kulloiseenkin tilanteeseen. Silloin kun aloittelimme yhteistä taivalta, niin työtilanteeni oli todella kovassa murroksessa, mm. uusi taksilaki oli juuri tullut voimaan ja se asetti monia epävarmuuksia omasta työstä ja sen jatkuvuudesta sekä bussiemme työtilanne koheni samoihin aikoihin. Tämä oli melko haastavaa aikaa osaltaan, kun et pystynyt yhtään ennakoimaan omaa työtilannettasi ja se korostui kovasti kun yrittäjänä mieheni kanssa toimimme.

Jo parin ekan treenikerran jälkeen huomasin, että tämä salitreenaaminen ja silloin ohjelmaan kuuluvat päivittäiset kävelyt tuntuivat tosi hyviltä. Tanja teki minulle viikko-ohjelman, jota seurasin ja tein juuri niin kuin hän oli ohjelmaan laittanut. Itse koin, että systemaattinen ohjelman seuraaminen oli mulle oikein hyvä. Tuli aloiteltua sopivan maltillisesti ja keho alkoi tottua treenaamiseen. Salitreenissä sai puskea ajatuksensa pelkästään treenaamiseen, siihen että käyttää oikeita lihaksia, eikä muille ajatuksille juuri tilaa jäänyt. Kävelylenkeillä ajatukset pyörivät päässä ensin karusellin lailla, rauhoittuen kuitenkin aikanaan ja kotiin takaisin tullessa ajatukset oli jo hyvin järjestyksessä.

Salitreenistä tuli mun lempitreeni, jotenkin hurahdin siihen juuri sopivasti. Oli ihanaa huomata, miten myös oma kunto ja voimataso nousi ja kiloja sai laitteisiin lisäillä ja miten hyvä olo treenin jälkeen onkaan. Se on jotain sellaista, mitä on hankala edes kuvailla, kun olet väsynyt mutta toisaalta hirmu onnellinen, että hyvä treeni on tullut tehtyä ja mikä ilo kun saa mennä vaatekauppaan ostamaan pienempiä vaatteita. Tämä salitreeni on myös osaltaan auttanut hurjasti stressinhallintaan.

Kävelylenkeillä on myös oma puolensa, saa raitista ilmaa ja tuntuu, että ajatukset jäsentyvät hyvin. Voit aistia luontoa, varsinkin näin loppuvuodesta on mukavaa katsella ihmisten pihoja ja niiden jouluvaloja. Ja kestävyyskunto nousee siinä samalla. Muutaman viikon päästä ei puuskutusta kuulu enää ensimmäisessä ylämäessä.

Valmennuksesta oli suuri apu stressinhallintaan, jos päivä on ollut kovin hektinen ja herätys on ollut kukonlaulun aikaan, niin silloin salitreeni illalla ei ole mulle se paras juttu, vaan silloin on paras lähteä ”tuulettumaan” ripeälle kävelylenkille. Jos taas päivä on ollut suht normaali, niin silloin salitreeni on paikallaan. Arvostin kovasti myös sitä, että jos oltiin vaikka sovittu salitreeni iltaan ja oma päiväohjelma oli mennyt ihan sekaisin, niin silloin ei tehty kovaa salitreeniä, vaan saatettiin tehdä vaikka liikkuvuutta ja venyttelyjä. Oli mukavaa, kun itse ei tarvinnut stressata siitä, että nyt mä en jaksa salilla antaa itsestäni kaikkea, vaan oli ok että tänään ei salitreeniä tehdä.

Tällä hetkellä taukoa on ollut salitreenistä, mutta vuoden alusta aloitetaan taas. Kaikesta parasta tässä valmennuksessa oli, että löysin itselleni parhaan mahdollisen tavan treenata ja myös se, että opin kuuntelemaan kehoani, mitä se kaipaa ja tätä kautta sain apuja myös stressinhallintaan. Joskus keho vaan kaipaa vaikka lepoa, ja silloin rauhalliset käpyttelyt on ok ja silloin niin on tehtävä.  Useimmiten itse kuitenkin kaipaan treeniä ja olen iloinen kun olen tämän oivaltanut, miten saan omia stressitasojani säädeltyä. Jokaisella on varmasti oma tapansa, mutta tämä valmennus on ainakin minulle ollut erittäin hyvä!

Nyt jopa työreissuilla mulla on treenikamat mukana, jos kuitenkin ehtisin treenailemaan.

Oletko sinä kohdannut samankaltaisia haasteita kuin Elina ja kaipaisit apua arkeesi? Mikäli vastasit myöntävästi, laita viestiä minulle niin suunnitellaan sinulle sopiva valmennuskokonaisuus ja miten sinä hyötyisit valmennuksesta parhaiten.

Palveluihimme pääset tutustumaan kotisivujemme kautta.

Share this post: