Intervallitreenit kentällä

Me käydään usein treenaamassa yhdessä, vaikka ollaankin tasolta erilaisia juoksijoita. Miten me sitten yhdistetään kahden eritasoisen juoksijan treenit?

Esimerkiksi keskiviikkona käytiin juoksemassa Kerttulan urheilukentän radalla intervallivetoja. Molemmat tehtiin omat treenit, mutta yhdistettiin ne niin, että saatiin juosta yhdessä.
Minulla oli ohjelmassa maratonvedot eli 18×800 m, 4:30min/km vauhdilla ja 1:10 min palautuksella. Ideana oli pitää sykkeet sellaisella tasolla, ettei treenistä tule hapottavaa. Treeni meni hyvin, vetojen keskisykkeet oli alussa 140 bpm paikkeilla ja lopussa viimeisissä vedoissa 157 bpm paikkeilla.
Onnistunut treeni ja sain vetoapua Tanjalta, joka teki hieman erilaisen treenin.

-J-

Mulla oli tarkoituksena tehdä enemmän vauhtitreeniä laadukkailla vedoilla eli pitkillä palautuksilla. Samalla sain pidettyä treenin maltillisena ettei tullut liian kovaa kokonaisrasitusta pienen treenitauon jälkeen.
Lupauduin lähtemään Jarkon kanssa juoksemaan samaa vauhtia ja pitämään vauhtia tasaisena vetojen ensimmäisen kierroksen ajan. Eli mun treeni meni 18x400m, 4:30 min/km ja palautusaika oli 3 minuuttia eli Jarkon jälkimmäinen kierros + palautusaika.
Vedot tuntui hyviltä ja jonkin verran jäi paukkuja varastoonkin.
Kentälle ollaan pyritty menemään sellaisina aikoina, kun siellä ei olisi paljon muita treenaamassa ja hyvin ollaan siinä onnistuttu.

-T-

Näin meillä onnistuu treenit hyvin yhdessä vaikka ollaan eritasoisia. Miten teillä, oletteko te hyödyntäneet tällaisia treenejä puolison kanssa?

IG
Facebook

Share this post: