Treenimäärien lisäystä

Viikon treenit on jälleen pulkassa ja katse on kohti ensi viikkoa. Tällä viikolla alkoi juoksukilometrien nosto, kuten jo ohimennen mainitsin tuolla reilu viikko sitten. Viime viikko oli kevyt, mutta nyt nostin viikkokilometrejä jo hieman. Pari seuraavaa viikkoa on tarkoitus lisätä määriä maltilla edellisestä, jonka jälkeen taas kevyt viikko.

Jokaiselle viikolle pyrin saamaan mukaan pitkän kevytvauhtisen treenin, maratoniin valmistavia vetotreenejä ja lisäksi pari 10-15 km treeniä. Ja toki myös kehonhuoltoa sekä lihaskuntotreeniä. Kaikki on kalenterissa ylhäällä. Kun treeni on kalenteroitu ei sitä voi sivuuttaa vaikka sataisi pieniä mummoja 😀
Tarkoituksena on tänä vuonna juosta maratoni, jos ei Chicagon päästä matkustamaan niin kotimaassa mikäli sellaisia järjestetään jossain vaiheessa.
Polkukisat on tältä vuodelta pois suljettuja jo sillä sekä Karhunkierros, että Hetta-Pallas on peruttu. Mutta se ei tarkoita sitä etteikö poluilla juostaisi. Itselläni on katse jo ensi keväässä ja koska tänä vuonna en pääse Karhunkierrokselle juoksemaan 55 km matkaa päätin ottaa treeneistä ilon irti ja asettaa tavoitteeksi juosta siellä ensi vuonna 83 km matkan.

Ruissalossa auringonlaskun aikaan pyöräilemässä

Tuo viikkokilometrien nosto tarkoittaa omalla kohdallani sitä, että määrä on maltillinen. Tällä viikolla keräsin 55 km, ensi viikolla on tarkoitus juosta 60 km ja seuraavalla 70 km. Tämän jälkeen palaan kevyeen viikkoon ja aloitan taas tuon saman syklin uudestaan. Hetken treenaan tällä syklillä ja syksymmällä katselen jos vaikka vielä nostaisi määriä sen jälkeen.
Kilometrimäärien nosto tarkoittaa myös samalla sitä, että kehonhuoltoonkin on panostettava enemmän. Samalla saan nostaa myös ruokamääriä hieman, että menee energian kulutus ja saanti käsikädessä. Ei tarkoita suuria energiamäärien nostoja, mutta pienikin vaje päivittäin vaikuttaa kokonaisuuteen.
Palaan tuohon energian saannin tärkeyteen laajemmin hieman myöhemmin 🙂

Tänään osallistuin myös Nutsin järjestämään äitienpäivän virtual raceen ja juostiin Jarkon kanssa kevyt 10 km pitkin Pähkinämäen polkuja, löydettiin myös pari uutta polkua. Sulateltiin samalla äitienpäivän kakkua 😀

IG
Facebook

Share this post: