Maantiejuoksuun Salomon Sonic 3 Accelerate
Salomon Sonic 3 Accelerate* on uusi tuttavuus maantiejuoksukenkänä. Itselläni on noin vuoden ollut käytössä aiempi Sonic-malli RA2 ja sillä on tullut juostua eripituisia ja -vauhtisia lenkkejä maantiellä. Innolla odotin, että pääsen testaamaan myös tätä Acceleratea.

Nyt olen juossut tuolla uudella kengällä reilun kuukauden ja tykkään kovasti! Se toimii itselläni niin maantiellä vauhdikkaammilla lenkeillä kuin ratatreenissäkin. Kenkä on riittävän kevyt, mutta silti tukeva jalassa. Siinä on Salomonin polkujuoksukengistä tuttu sukkamainen SensiFit-rakenne, joka sitoo jalan hyvin kenkään joten se ei pääse liikkumaan suuntaan eikä toiseen turhaan. Vaikka kenkä on kevyt on siinä itselleni riittävästi vaimennusta uuden pohjamateriaalin myötä. Tossussa on kantaosassa turkoosin värinen kieleke, joka toimii vähän kuin iskunvaimentimena.

Acceleraten pintamateriaalin luvataan olevan hyvin hengittävä, jota parhaiten pääsen testaamaan vasta kesän tullessa. Olen toki päässyt jo juoksemaan n +14 asteessa ja ainakin silloin toimi hengittävyys hyvin.

Ja tietysti yksi tärkeä kriteeri juoksukengän valinnassa on myös väri 😉 Tätä kenkää on saatavilla 4 eri väriä, omani on kyllä kuin karkki 🙂
Uutta Sonic 3-sarjaa on 3 eri mallia, joista tämä Accelerate on nopea ja kevyt kisa- ja vetokenkä. Muut mallit Confidence ja Balance ovat hieman erityyppiset.

Tässä vielä teknistä tietoa Acceleratesta:

  • droppi 6 mm
  • paino 194 g (naisten malli)
  • normaali nauhoitus

* Tuotteet saatu

Kenkien esittely nyt myös YouTubessa:

IG
Facebook

Share this post: