Tervetuloa kevät!

Sinne meni helmikuu ja talven lumet. Maaliskuun 1. päivä ja lumesta ei täällä päin tietoakaan. Kevät saa siis tulla 🙂
Tänään arvoin myös nuo GoExpo2015:n lippupaketit ja voittajille on ilmoitettu onnenpotkusta. Onnittelut vielä voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille, toivottavasti viihdytte blogini parissa jatkossakin.
Ensi perjantaina käynnistyy GoExpo2015 ja jatkuu läpi viikonlopun Helsingin Messukeskuksessa, jonne suuntaan myös itse. Moikatkaa jos törmäillään ja tunnistatte!
Tänään olin mukana ensimmäisissä Vauhtisammakon treeneissä pitkään pitkään aikaan ja vuorossa olikin tekniikkatreenit. Sain hyvää rakentavaa palautetta ja vinkkejä siihen, miten tuon lonkan kuormitusta pienillä muutoksilla voi vähentää ja jalka sai rauhassa totutella juoksuun. Huomenna olisi vuorossa ekat juoksutreenit saman porukan kanssa. Sen jälkeen tietääkin paremmin jalan kunnosta. Itse olen viikon aikana käynyt parilla kevyellä lenkillä, mutta siinä kaikki juoksu mitä on viimeiseen kuukauteen tehty. Salilla olen kyllä treenannut melkein täysivoimaisesti koko ajan. 
Salilla meillä on myös alkamassa uusi treenisetti. Vanhaa ollaan jo ehditty tarpeeksi monta viikkoa tekemään. Tähän uuteen ohjelmaan tulee varmaan vielä pari muutosta omalta osaltani, jotka myös auttavat tuon lonkan kuntoutuksen kanssa. Oikean jalan ollessa huomattavasti vasenta vahvempi, tulee treeniin kuulumaan ainakin yhden jalan kyykkyjä, jotta saadaan vasenkin työskentelemään tarpeeksi. 
Salitreeneihin olen saanut viime aikoina vähän lisäapua ainakin maastavetoihin ja alataljaan, kun ostin itselleni Body Actionista Versa Grippsit, joiden avulla saat otteen paremmaksi. Maastavedossa siinä vaiheessa, kun painoa alkaa olla suhteellisen paljon, niin ainakaan itselläni ei meinaa puristusvoima riittää käsissä. Versa Grippsien avulla pysyy tanko helpommin käsissä ja voi keskittyä enemmän tekniikkaan. Suosittelen noita Grippsejä! Itse en saanut vetohihnojen kanssa läheskään yhtä hyvää otetta, vaan se meni enemmän säätämiseksi, joten ne jäi käyttämättä. 

Tässä vielä menneen viikon treenit:

Maanantai
Salitreeni
kyykyt, 5×3/67,5 kg
hyvää huomenta, 4×3/25 kg
askelkyykky, 4×6/12,5 kg
pohkeet, 10/60 kg, 10/65 kg, 10/70 kg
vatsat isolla pallolla, 3×12

Tiistai
Juoksu
aika 27,23 min
matka 3,58 km
keskinopeus 7,38 min/km
max nopeus 5,11 min/km
keskisyke 144 bpm
max syke 184 bpm
kulutus 167 kcal
pte 2.3

Venyttely 20 min

Keskiviikko
Salitreeni
kapea penkki, 5×3/32,5 kg
penkkipunnerrus käsipainoilla, 4×6/10 kg
kulmasoutu tangolla, 4×6/32,5 kg
vipunosto taljassa selän takaa, 3×10/5 kg
kyljet TRX-nauhoilla, 3×10
vatsarutistus, 3×12

Venyttely 20 min

Torstai
Juoksu
aika 23,40 min
matka 3,6 km
keskinopeus 6,34 min/km
max nopeus 4,47 min/km
keskisyke 153 bpm
max syke 170 bpm
kulutus 168 kcal
pte 2.7

Venyttely 20 min

Perjantai
Lepopäivä

Lauantai
Salitreeni
penkille nousu 3×15/puoli
boxikyykky, 5×3/42,5 kg
maastaveto, 5×1/62,5 kg
voimapyörä, 12/10/10
X-nosto, 3×12/puoli

Venyttely 20 min

Sunnuntai
Juoksu
tekniikkatreeniä 1h 30 min vaihtelevalla nopeudella

Noihin venyttelyiihin kuuluu ylä- ja/tai alakropan venytykset sen päivän treenien mukaan ja myös foam rollerilla rullailu. Itse olen vielä hierontapallolla etsinyt ns triggerpisteet ja niitä vähän työstänyt jokaisen venyttelyn yhteydessä. Ja usko tai älä, niitä pisteitä löytyy joka päivä! 


Nyt on sitten maaliskuu polkaistu käyntiin ja kohti kevättä, lämpöä ja valoisampia aikoja ollaan menossa kovaa vauhtia. Minä tykkään! 

Miten teillä muilla, alkaako teillä kevät kalenterin mukaan vai ilmojen mukaan? Riittääkö, että on ns kevätkuukausi alkanut vai pitääkö tulla myös lämmintä ennen kuin se kevätfiilis tulee esille?

Share this post: