Polkujuoksu tutuksi

Muutaman kerran syksyn aikana olen käynyt juoksemassa itselleni erilaisessa maastossa. Aiemmat juoksut on pääsääntöisesti juostu asfalttipohjalla, osittain soralla. Loppukesästä mies sai houkuteltua mukaan kokeilemaan polkujuoksua ja innostuin siitä tietysti. Poluilla juostessa saa olla koko ajan silmä tarkkana, jotta tietää mihin jalkansa laskee ettei tule kompastumisia tai liukastumisia. Se myös vaatii hieman enemmän kehon hallintaa kuin tasaisella juoksu. Ja tietysti uudet haasteet on aina paikallaan 🙂
Nuo syksyn polkujuoksut juoksin ihan samoilla juoksukengillä, kuin muutkin juoksutreenit tai kisat. Niin kauan kun alusta on kuiva ja maasto ei pahemmin vaativa, pärjää noilla peruskengillä ihan hyvin. Kuukausi pari sitten aloin pyörittelemään mielessä ajatusta osallistua johonkin polkujuoksukisaan ensi vuonna ja tällöin pitää aloittaa polkutreenitkin jossain vaiheessa. Talvella olisi tietysti voinut hyödyntää viime vuonna ostamiani nastakenkiä, mutta kun viikonloppuna kauppareissulla osui silmään edulliset Salomonin S-lab Speedit, oli ne pakko noukkia urheiluliikkeen vihreään ostoskoriin. Kokeilin myös kilpailevan merkin tossua jalkaani, mutta istuvuus ei ollut ihan yhtä hyvä kuin valitsemassani parissa. Vielä, kun pääsen testaamaan tossuja, niin voin kertoa tarkemmin käyttökokemuksista.

Salomon S-lab Speed polkujuoksuun

Ja tulihan siinä sitten samalla katsottua hieman tarkemmin ensi vuoden polkujuoksutapahtumia. Vielä ei mitään päätöksiä ole tehty niiden suhteen, katsotaan ensin miten Berliinin maratonin arvonnassa käy.

Share this post: