Gluteenitonta siemennäkkileipää iltapalaksi

Innostuin taas viikonloppuna tekemään iltapalaksi jo aiemminkin todella herkulliseksi todettua siemennäkkileipää. Se on hyvää ihan sellaisenaan, mutta myös erilaiset tuorejuustot tai ilmakuivattu kinkkukin maistuu näkkärin kanssa.
Oma versioni on gluteeniton vaihtoehto, vaikka meillä ei varsinaisesti gluteenitonta ruokavaliota noudatetakaan. Olen vain huomannut voivani paremmin ja vatsan turvotus on vähentynyt lopetettuani ylenpalttisen vehnän käytön.

Siemennäkkileipä

Pidemmittä puheitta reseptiä kehiin myös teille 🙂

  • 3 dl auringonkukansiemeniä
  • 0,5 dl hampunsiemeniä
  • 0,5 dl pellavansiemeniä
  • 0,5 dl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteenittomia)
  • 2 rkl perunajauhoja (itse käytin maissijauhoja)
  • 1-1,5 tl suolaa
  • 3 munaa (M-koko)
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää munat ja sekoita tasaiseksi.
Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille mahdollisimman ohueksi levyksi.
Paista 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja näkkäri on rapeaa.
Jos haluat tasaisia paloja, leikkaa näkkärilevy paloiksi veitsellä heti uunista ottamisen jälkeen. Muuten voit antaa levyn jäähtyä ja murtaa myöhemmin sopiviksi paloiksi, kuten minä tein.
Siemennäkkileipä
Siemeniä ja hiutaleita voit vaihdella ihan oman makusi mukaisesti ja testata erilaisia yhdistelmiä. Maissijauho antoi mukavan oman sävynsä näkkärille, kuopuksen mielestä ne tuoksui ja melkein maistuikin popcornille. 
Helppo ja nopea vaikka välipalaksi. Suosittelen!

Share this post: