Polkujuoksu ja polkujuoksun alkeet!

Ei varmaankaan tule kenellekään yllätyksenä se, että polkujuoksu on meidän juttumme.
Kovin jo tuossa suunniteltiin, että ensi keväänä jätetään Karhunkierros välistä, no toisin kävi ja siellähän sitä taas ollaan!

Nyt onkin taas pian aika kaivaa Salomonit kaapista ja alkaa treenaamaan poluilla säännöllisemmin ja selkeä tavoite mielessä.

Alla on meidän mielestämme muutamia tärkeimpiä seikkoja liittyen polkujuoksuun!

Polkujuoksussa ei kannata kiirehtiä suotta

Polkujuoksussa vauhti on aina hitaampi kuin maantiellä juostessa. Meille tärkeintä onkin polkujuoksussa kerätä elämyksiä, nähdä upeita paikkoja ja maisemia. Rauhoittua ja vain nauttia luonnosta ja liikunnasta. Toki tämä ei tarkoita etteikö tulisi vauhdikkaampiakin treenejä tehtyä poluilla.
Poluilla voi myös kävellä. Jos on vaikka juuri aloittanut juoksuharrastuksen tai muuten vain haluaa ottaa välillä  kevyemmin voi hyvinkin kävellä välillä tai vaikka jäädä evästämään ja ottamaan kuvia kesken polkujuoksun

Polkujuoksuvarusteet

Panosta polkujuoksuvarusteisiin. Kunnolliset polkujuoksukengät helpottavat menoa ja tuovat lisäpitoa märille kallioille, juurakoihin ym.
Samoin kunnollinen juoksureppu tai juoksuliivi kannattaa hankkia jossa kuljettaa juomia, energiaa, ensiaputarvikkeita ym.

Vielä viimeiset kesämuistot mukaan 

Polkujuoksu kehittää koko kehoa

Polkujuoksu kehittää koko kroppaa ihan eri tavalla mitä maantiejuoksu, varsinkin keskivartaloa sekä kehon hallintaa

Uusia reittejä tutussakin maastossa

Uusia reittejä ja polkuja löytyy lähes kaikkialta. Se oma lähimetsäkin saattaa pitää sisällään vaikka mitä kunhan sinne uskaltautuu vaan rohkeasti menemään. Joskus jopa pelkkä se, että kierrät tuttua reittiä eri suuntaan saattaa muuttaa koko polun ihan erilaiseksi. Samoin kun nyt syksyn pimeys ja otsalampun varassa meneminen tekee tutustakin polusta uuden

Polkujuoksureitti kannattaa suunnitella

Suunnittele reitti jos menet vähänkin uuteen paikkaa. Itse suunnittelen sekä vien reitin Suunnon kellooni aina kun menen uuteen paikkaan taikka paikkaan jota en varmuudella tunne riittävän hyvin.

Muista ennakoida

Polkujuoksussa kannattaa pakata mukaan hieman varaenergiaa, juomaa, ensiaputarvikkeita, lämmintä vaatetta ym.

Näillä varmasti pääset alkuun, ja jos kaipaat tekniikkaan apua, tai miten edetään ”pahoista paikoista” maastossa niin tervetuloa Vauhtisammakon Juoksukoulun polkujuoksukouluun, katso lisää tästä !

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

Share this post: