Paimion polku | polkujuoksu

Polkujuoksu kuuluu meillä viikoittaiseen ohjelmaan ja nyt ollaan yritetty löytää myös joitain uusia reittejä. Viime viikolla toin esille Marttilan Korven eräreitistön, jolla käytiin tekemässä maanantailenkki. Viikonlopuksi saatiin ajoitettua myös toinen polkujuoksulenkki ja reitti löytyi Paimiosta.

*Salomon Sense Ride3 -polkujuoksukengät, Salomon adv skin 5 -juoksuliivi

Reitti lähti Paimion hiekkakuopilta, jossa on uimaranta ja hyvä parkkipaikka. Reitin nimi on yksikertaisesti Paimion polku. Alkumatkasta ajattelin, että reitti vaikuttaa hieman tylsältä polkujuoksuun, mutta onneksi maisemat ja alusta vaihtuivat ensimmäisten 3-4 kilometrin jälkeen. 
Reitillä mennään välillä hiekkatietä, traktoripolkua ja välillä taas ihan hyvää suhteellisen helppoa polkua. Ainoastaan meidän valitseman reitin loppumatka oli pieni pettymys, mutta itseään saa syyttää, kun ei tutki karttaa tarpeeksi hyvin. Loppumatkasta noin kilometrit 9-13 kulkivat pitkin kuntorataa ja monta kertaa teki mieli hypätä metsän puolelle jossa olisi polkujakin ollut. Mutta olimme noilla suunnilla ensimmäistä kertaa juoksemassa, joten päätettiin pysyä reitillä. 
Sain Instan kautta viestiä Jannalta, että oltiin hänen kotipoluillaan juostu ja hän lupasi vinkata muista polkureiteistä tuolla suunnilla, kun taas sinne päin ollaan menossa 🙂
Pienen matkaa tuo reitti kulki myös Turku Trail cupin Paimion osakilpailun reittiä, jota Jarkko oli vuosi pari sitten käynyt juoksemassa. Joku tiesi kertoa, että tuolla juostiin myös Louna-Jukolan suunnistuskisa joitain vuosia sitten. Itse koin reitin pääsääntöisesti helpoksi alustaksi ilman mitään suuria nousuja tai laskuja, noin 15 kilometrin lenkillä tuli nousumetrejä 110.
Reitti Suunto App
Matkaan lähtiessä näkyi taivaalla sen verran tummia pilviä ja ajomatkalla jo vettä tiputteli pikkuisen, joten sovinnolla laitettiin kuoritakit päälle eikä se ollut yhtään huono vaihtoehto. Vettä tiputteli osan matkasta jonkin verran joskaan mitään rankkasadetta ei vielä siinä vaiheessa tullut. Jalkaan olin valinnut *Salomonin Sense Ride3-polkujuoksukengät, joka oli juuri oikea valinta tuolle reitille, jossa maasto oli erittäin vaihtelevaa. Sense Ride sopii hyvin juuri sellaiseen maastoon, jossa on sekaisin polkua ja hiekkatietä tai jopa asfalttisiirtymiä. 
Seuraavaksi meillä on suunnitelmissa käydä tutustumassa uuteen reittiin taas. Tosin osan siitä reitistä toinen meistä on jo aiemmin juossut, mutta osa reitistä on molemmille uutta polkua. Niistä poluista myöhemmin 🙂
*Salomonin tuotteet saatu

IG
Facebook

Share this post: