Mäkitreeniä uusissa maisemissa

Vaikka vahvasti näyttää siltä, että kesäkuun alkuun siirretty Karhunkierros tulee peruuntumaan kokonaan tältä vuodelta ei mäkitreenejä ole silti unohdettu. Virallista tietoa ei siis vielä ole Karhunkierroksesta, mutta kun seuraa muita tapahtumia joita on jo peruttu niin voin sanoa, että olen yllättynyt jos sinne päästään juoksemaan kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Treenien suhteen on silti pysytty suunnitelmissa ja tehty myös mäkitreeniä. Viime viikonloppuna käytiin testaamassa meille uusi mäki Liedon keskustan tuntumassa. Mäki oli todella hyvä sauvojen kanssa ylös tunkkaamiseen ja alas pääsi juoksemaan polkua pitkin mukavasti.
Yhdestä noususta tuli noin 40 metriä nousumetrejä ja mäki oli alussa jyrkempää pehmeää polkua, keskivaiheilla pieni pätkä lähes tasaista kalliopolkua ja ylhäällä vielä pätkä teknisempää kallionousua.

Lauantaina treenin aikana aurinko lämmitti jo ihanasti ja pitkähihainen tekninen paita oli aivan riittävä trikoiden kaverina. Alussa päällä ollut ohut juoksutakki sai siirtyä juoksuliivin taskuun säilöön.

Tarkoituksena meillä on tehdä mäkitreeniä vähintään kerran kuukaudessa ja tavoitteena on jatkossa saada kasaan 1000 nousumetriä per treeni. Tuosta mäestä sen saa hyvällä vauhdilla parissa tunnissa, maltillisemmalla vauhdilla menee noin puoli tuntia kauemmin.
Vastapainoksi tulee myös alamäkitreenit, jotta saa hiottua alamäkijuoksun tekniikkaa siten, että se kuormittaisi mahdollisimman vähän.

Onko sulla jokin suosikkipaikka, missä teet mäkitreeniä?

IG
Facebook

Share this post: