Loppukesän juoksut – nähdäänkö kisoissa?

Loma lähestyy loppuaan ja vielä viimeisinäkin päivinä on ohjelmassa juoksua. Silti juoksu ei ole vienyt lomasta kuin pienen murto-osan. 
Lenkit on ajoitettu aikaiseen aamuun, jolloin lämpötilakin on ollut vielä suhteellisen siedettävä. Olen yllättynyt siitä, miten hyvin olen kestänyt kuumuutta juostessa, sillä se on aina ollut mun heikko kohta. Mitään suurta parannusta ei vielä siihenkään ole saatu aikaiseksi tämän loman aikana, mutta pikkuhiljaa. Kympin lenkkejä on täällä kuumuudessa ja mäkisessä maastossa juostu toki myös lyhyempiäkin. Salomonin juoksuliivi on tullut tarpeeseen täällä, sillä lähes kaikilla lenkeillä on ollut juomapullot tai nesterakko mukana ja voin sanoa, että vettä on uponnut litratolkulla päivittäin. Aiemmasta oppineena olen opetellut juomaan riittävästi. 

In to the forest I go, to lose my mind and find my soul

Loppukesästä ja syksyllä on edessä vielä kolme juoksutapahtumaa joihin osallistun ja ensimmäinen on jo reilu viikko kotiinpaluun jälkeen. Tuo juoksu menee melkein treenin kannalta, sillä olen lupautunut PNM Trailille turvajuoksijaksi. Tulen juoksemaan muiden turvajuoksijoiden kanssa reitillä ja meidän tehtävänämme on auttaa mahdollisissa haaveritapauksissa ja pitää huoli siitä, että kukaan ei eksyisi reitiltä tai jäisi yksin reitille kisan päättyessä.
PNM Trail juostaan Nousiaisissa pitkin Kuhankuonon retkeilyreitistön polkuja 4.8. ja lähtöpaikkana toimii viime vuoden tapaa Valpperin hiihtokeskus. Olin itse mukana viime vuonna, jolloin tuo tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran. Voit käydä lukemassa kisaraportin täältä
Matkavaihtoehtoina on 10km, 23 k ja 38 km, jotka kaikki kulkevat alkumatkan samaa reittiä, mutta lähtevät jossain vaiheessa reittiä omille poluilleen ja tuo pisin reitti kiertää myös Savojärven rantoja, joilla on monet kerrat tullut käveltyäkin pitkin pitkospuita. 

Mäkisessä maastossa on viime viikot treenattu

Pari viikkoa PNM Trailin jälkeen on tämän vuoden Paavo Nurmi Marathonin. aika. Tuo tapahtumahan on aiempina vuosina järjestetty heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna, mutta tänä vuonna ensimmäistä kertaa elokuun puolivälin paikkeilla, jolloin lämpötilakin voi olla hieman alempi kuin mihin aiemmin on saatu tottua. Tosin tänä vuonna tuosta kelistä ei voi vielä sanoa mitään ennusteita, sen verran poikkeuksellinen kesä on ollut.

Tuttavallisemmin kutsutulle Paavolle lähden jänikseksi ja tänäkin vuonna nämä tapahtuman jänikset tulevat Vauhtisammakon juoksukoulun kautta. Meistä muutama on valittu myös tapahtuman järjestäjän ja Suunnon kautta Suunto Pacemaker Ambassadoreiksi ja meidän kaikkien matkaa Paavolle voi seurata Instassa. Hakukenttään vain #suuntopacemakerambassador niin pitäisi löytyä. 
Olin lupautunut jänikseksi puolimaratonille, mutta poikkeuksellisesti lähden matkaan vasta maratonin jälkimmäiselle puolikkaalle. Mieheni juoksee tuon koko maratonin ja saa kaverikseen toisen Vauhtisammakkolaisen ensimmäiselle puolikkaalle. 
Mukava tapa myös tämäkin osallistua tapahtumaan.
Paavo Nurmi Marathonin jälkeen mulla on kuukausi aikaa viimeistellä oma juoksukunto kesän viimeiseen tapahtumaan. Syyskuun puolivälissä juostaan miehen kanssa Berliinin maratonilla, joka on suurin tapahtuma jossa olen koskaan ollut mukana. Juoksijoita on viime vuonna ollut mukana lähes 44 000 ja tänä vuonna varmaankin ollaan samoissa lukemissa. Mukaan pääsee joko ajan perusteella tai arvonnan kautta. Koska meillä ei ole mahdollisuutta päästä mukaan maratonaikojen perusteella, osallistuimme arvontaan, jonka kautta mukaan pääsisi joko molemmat tai ei kumpikaan. Keväällä tuli tieto, että mukana ollaan ja Karhunkierroksen jälkeen tähtäin siirrettiin kohti Berliiniä. 
Juoksun lisäksi ohjelmaan kuuluu tuttuun tapaan myös salitreeniä, joka omalta kohdaltani on jäänyt liian vähäiseksi viime aikoina, sekä kehonhuoltoa, jossa myös on parantamisen varaa. 
Koska teen myös saliohjauksia ja kohta myös vähän muutakin, joudun ottamaan avuksi kalenterin, johon aikataulutan kaiken treenin ja jossa myös on pysyttävä. Myös koulutuksen osalta tekemistä riittää vielä parin kuukauden ajan ja koulutusviikonloppuja on itselläni edessä vielä 4, joista viimeinen on se jolloin pitää näyttää mitä matkan aikana on opittu. Myös opiskelu pitää siis vielä saada pidettyä kalenterissa. 

Näissä maisemissa on helppo rentoutua

Kiirettä pitää vielä jonkin aikaa kaiken tuon kanssa, mutta kyllä se siitä taas helpottaa 🙂

Mitä muilla on suunnitelmissa loppukesäksi, onko joku tulossa juoksemaan samoihin tapahtumiin?
Jos vielä et ole ilmoittautunut, oheisista linkeistä pääset sen tekemään. Tosin Berliinin osalta se ei enää taida onnistua. Share this post:

2 Comments
  1. Anne

    Olen juoksemassa Paavolla puolikasta!

    Varmasti hauskan erilainen kokemus jänistellä maratonin jälkimmäistä puolikasta! Millaista vauhtia sinun on tarkoitus juosta?

  2. Tanja

    Muistaakseni maratonin loppuaikaa 4:45:00

Comments are closed.