Treenien ja muun elämän aikataulutus

Viimeksi mainitsin hektisestä menosta tasapainoillen treenien, työn, opiskelun ja kaiken muun välillä. Lupasin tehdä itselleni kalenterin johon aikataulutan kaiken treenin mukaan lukien kehonhuollot ja saliohjaukset sekä vielä opiskelut.
Olen aiemminkin ollut järjestelmällinen ja aina tykännyt tehdä listoja ja kalentereita, mutta viime aikoina päässyt lipsumaan siitä. Ja tämä kaikki aiheuttaa pienimuotoista kaaosta josta en tykkää yhtään.

Nyt olen ottanut käyttöön kalenterin, joka löytyy puhelimesta ja tietokoneelta. Olen tehnyt värikoodaukset ja näen heti kalenterin avaamalla milloin on vuorossa oma treeni ja milloin ohjaus. Samoin näen opiskeluun liittyvät asiat ja muut tärkeät päivämäärät, kuten ennakkoverojen ja alvien maksupäivät.

Kyllä vaan, teen myös yritykseen liittyvät ”konttorityöt” itse ainakin toistaiseksi. Teen kirjanpidon, pidän huolen myös yrityksen laskujen maksuista ja muusta hallinnollisesta asiasta. Vaikka yritystoimintani on vielä tällä hetkellä pienimuotoista on silti velvollisuuksia aivan kuin muillakin yrittäjillä. Alhaisten tulojen vuoksi en vielä tänä vuonna olisi ALV-velvollinen, mutta halusin kuitenkin liittyä ALV-rekisteriin, jotta voin tehdä myös vähennyksiä ja saan yrityksen pyörimään heti alusta saakka normaalisti, ettei tule ikäviä yllätyksiä missään vaiheessa. Maksan siis veloittamastani työstä 24% arvonlisäveroa ja se lisäksi vielä ennakkoveroa arvioidun vuositulon mukaan, joka on laskettu suoraan lisätuloprosentin mukaan, koska teen edelleen yrityksen ulkopuolella päivätyötä ihan normaalisti.

Jossain vaiheessa tulee varmaan eteen tilanne, jolloin joudun miettimään uudestaan esimerkiksi kirjanpidolliset ja muut talouspuolen asioiden hoitamiset ja niiden ulkoistuksen asiantuntijalle. Olen toki aiemminkin tehnyt toiminimen kirjanpitoa ja veroilmoitukset ym, joten ihan uutta tämäkään ei ole. Aikataulut vaan voivat jossain vaiheessa tulla esteeksi kaiken hoitamiseen.

Kaikki arki ei siis ole vain treenaamista ja liikkumista vaan mukaan pitää saada mahtumaan kaikki ihan normaali eläminen myös. On siivousta, ruuanlaittoa, pyykkäystä, ruokaostoksia ja vaikka mitä. Silti tuon kaiken saa jotenkin kuitenkin pyörimään, tosin se siivoaminen on yleensä se joka jää vähemmälle jos aika ei meinaa riittää. Tehdään vaan välttämättömin viikolla ja myöhemmin kunnon parin kolmen tunnin suurempi siivous.

Jatkossa on siis tarkoitus tehdä tarkempia aikatauluja ja pitää niistä kiinni. Edes omista treeneistä ei voi luistaa. Vielä, kun tänään illalla kotiudutaan lomareissulta, niin saan käytyä kaikki läpi vielä paremmin  🙂

Share this post: