Kahvakuulatreeni sopii hyvin juoksun oheen

Kahvakuulatreeni on itselläni nyt ollut jo pidemmän aikaa juoksun rinnalla. Tämä onkin ollut itselleni sopiva yhdistelmä kun olen tehnyt juoksua ja voimaharjoittelua, toki olen myös tehnyt myös perinteisiä liikkeitä salilla, kuten maastavetoa ja kyykkyä. Tällä kertaa tulee kuitenkin hieman asiaa miksi kahvakuulatreeni on ollut itselleni sopiva ja mitä hyviä puolia siinä on.

Kahvakuulalla harjoitellessa liikkeet ja liikeradat eroavat perinteisestä painoharjoittelusta. Kahvakuulalla harjoitellessa on tärkeää, että tekniikka on hallussa jottei kahvakuulaharjoittelu pääse aiheuttamaan rasitusvammoja. Kahvakuulalla treenatessa tulee paljon kiertoliikkeitä ja jo tämänkin takia kannattaa pyytää ammattilaiselta opastusta jos tekniikka ei ole tuttu.

Kahvakuulatreeneissä moni liike on heilurimainen ja useimmiten tehdään eniten työtä jalkojen, keskikehon ja lantion voimaa käyttämällä, mikäli liikkeet tehdään pelkästään selällä tai käsillä voivat ne rasittua liiaksi ja aiheuttaa ongelmia.

Erilaiset heilautukset kahvakuulalla sopivatkin hyvin esimerkiksi nopeusvoiman kehittämiseen. Nämä liikkeet ovatkin hyvä vaihtoehto erilaisille hypyille, varsinkin nivelvaivoista kärsiville sekä ylipainoisille.

Kahvakuulalla tehdyt erilaiset kuntopiirit voivat myös kehittää kestävyyttä, mutta perinteiset aerobiset harjoitusmenetelmät kuten juoksu ja pyöräily ovat todennäköisesti tehokkaampia. Tämä on kuitenkin hyvä vaihtoehto tuohon jos ei esimerkiksi nuo lajit kiinnosta, sillä kunnon kahvakuulatreenissä saa kyllä sykkeet ylös.

Kahvakuulatreeni on siis monipuolisesti kehittävää harjoittelua joka parantaa niin lihasvoimaa, kuin kestävyyttä. Kahvakuulan suurin hyöty on sen monipuolisuus, itse tykkään tehdä sillä paljon erilaisia harjoituksia, räjähtävistä kuulan heitoista aina teknisempiin liikkeisiin.

Ajattelin upottaa tähän muutaman oman suosikkini kahvakuulaliikkeistä, mutta tämä ei enää näköjään anna upottaa instagramin materiaalia niin saatte tyytyä linkkeihin

https://www.instagram.com/p/CNiDZDThuJ8/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

https://www.instagram.com/p/CO8LP2BAlDE/?utm_source=ig_web_copy_link

https://www.instagram.com/p/CI3c6LUBMED/?utm_source=ig_web_copy_link

Share this post: