Juoksupainotteinen viikko

Marraskuu lähenee loppua ja joulu lähestyy kovaa vauhtia. Vielä en kuitenkaan ole kaivanut esille joulukoristeita, mitä nyt muutamat kynttilät palaa iltaisin. Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus leipoa pipareita ja juoda glögitkin.
Mulla oli perjantaina työpaikan pikkujoulut, mutta koska lauantaina oli tarkoitus lähteä polkulenkille, en ollut kovin pitkään juhlissa. Itse asiassa tilasin itselleni kyydin yhdeksän aikaan, kun mies lähti kotiin juoksutreeneistä 😀

Viikko on ollut aika pitkälti juoksupainotteinen, mutta myös lihaskuntotreeniä on ollut. Salilla kävin kaksi kertaa viikon aikana ja myös juoksutreeneissä oli hieman lihaskuntoa. Sekä keskiviikkona, että torstaina tehtiin juoksun lisäksi burpeita ja borshovilaisia askelkyykkyjä ja lisänä muutamia muita jalkojen lihaksia vahvistavia liikkeitä. Torstaina jalat olivat jo treenin alussa hieman hapoilla edellisen päivän treeneistä, mutta päättäväisyydellä vedettiin treeni läpi.

Aurinkoista polkua

Lätäkkö polulla

Lauantaina suunnattiin miehen kanssa taas Karevan kierron lenkille. Tällä kertaa ylitettiin myös Karevan suo ja jatkettiin matkaa aina Maskun Rivieralle saakka. Kierrettiin suo toiselta puolelta ja palattiin Kullaanvuoren takaa takaisin Raisioon. Hieman oli karttamerkit hakusessa tai eihän meillä karttaa edes ollut, vaan oltiin katsottu Movescountin kautta lenkkiä etukäteen ja reitillä piti olla myös hyvät opasteet. Silti Maskun kuopille tultuamme jouduttiin etsimään opasteita jonkin aikaa, sillä ne eivät näkyneet tielle siihen kohtaan, johon tulimme metsäpolulta. Mies oli lähdössä vasemmalle, kun itsepäisenä sanoin, että suunta ei voi olla oikea ja lähdettiin minun valitsemaani suuntaan eli oikealle. Parin sadan metrin päästä näkyikin taas uusi opastemerkki ja tiedettiin suunnan olevan oikea.
Reitti on suhteellisen hyväkuntoista polkua pääosin ja joissain paikoin oli myös ihan uutta pitkospolkua. Silti jouduttiin välillä hyppelemään vesilätäköiden ja ojien yli. Maisemat oli todella kauniit, vihreää sammalta ja puustoa, välillä suopohjaa ja välillä kallionousua. Vaihtelevassa maisemassa lenkki sujuu nopeasti ja välillä ihan huomaamatta on juossut muutaman kilometrin.
Meillä tuli toki matkan aikana muutama pakollinen pysähtyminen tankkaustaukoineen ja valokuvailuineen. Sykkeet pysyivät mukavasti alhaalla ja astma pysyi piilossa koko matkan ajan. Voin sanoa, että nautin koko lenkistä todella paljon. Välillä vaan nauratti, kun tuli mieleen tuo kesän haaste, 30 kilsaa Ylläksen rinteillä ja ympäristössä. Hullu se pitää olla, kun sinne vapaaehtoisesti on lähdössä. Keväälle on onneksi suunniteltu myös lyhyempää polkujuoksua Bodom Traililla.
Ensin se hurahti puolimaratoniin, sitten haastoi itsensä kympille ja maratonille, nyt mennään jo poluille. Mitä seuraavaksi? Triathlon? Hmm… Miksipä ei 😀 Se varmaan on sitten seuraavan kesän tavoite, Triathlon sprintti. Mutta ennen sitä pitää kyllä mennä vapaauinti-kurssille 😀

Karevansuo

Marras-joulukuun vaihteessa saadaan myös tietää lähdemmekö syyskuun lopulla ensi vuonna Berliiniin juoksemaan maratonia. Arvonnan tulokset julkaistaan silloin. Jänniä aikoja eletään.

Tässä vielä viime viikon treenit koottuna.

Maanantai, juoksu

 • 0:37:12 h / 5,7 km
 • keskisyke 155 bpm
 • vauhti 6:30 min/km
 • kulutus 265 kcal
Tiistai, lepopäivä ja hieronta

Keskiviikko, juoksu + lihaskunto
 • 1:02:05 h / 5,19 km
 • keskisyke 145 bpm
 • kulutus 351 kcal
Torstai, juoksu + lihaskunto
 • 0:54:18 h / 4,86 km
 • keskisyke 149 bpm
 • kulutus 335 kcal
Perjantai, lepopäivä

Lauantai, polkujuoksu
 • 2:17:00 h / 14,23 km
 • keskisyke 142 bpm
 • kulutus 720 kcal
Sunnuntai, salitreeni
 • kyykyt, 5×42.5kg / 5x50kg / 5x55kg
 • tempaus, 5×5 / 20 kg
 • etukyykky, 3×5 / 20 kg
 • kylkirutistus, 3×10+10 / 10 kg
Juoksuista en jaksanut laskea keskivauhtia, koska mukana oli lihaskuntotreenit ja poluilta myös tankkaustauot. Pitäisi varmaan jossain vaiheessa opetella tauottamaan pysähdysten ajaksi. Tai siis usein muistan kyllä laittaa ajanoton tauolle, mutten kuitenkaan muista käynnistää sitä uudestaan 😀
Tällä viikolla on myös edessä juoksua ainakin tiistaina ja torstaina. Ja viikonloppunakin varmaan tehdään taas polkulenkki jossain lähimaastossa. Salillakin varmaan tulee käytyä kerran pari. 

Share this post: