127 km jäljellä

Juoksuharrastuksen alkumetreillä sain synttärilahjaksi Suunto Ambit2 S White urheilukellon, jossa on sisäänrakennettu sykemittari (vyössä), gps ja Suunto Apps. Siitä lähtien olen saanut lähes kaikista juoksu- ja pyörälenkeistä dataa talteen Suunnon Movescountiin.
Aiemmin olen mielenkiinnosta käynyt välillä katsomassa viikon treenien matkat ja syketasot. Nyt jälleen kerran flunssassa, tällä kertaa kurkkukivun ja kuumeen kanssa, sohvalla maatessa aloin käymään läpi treenimääriä aikojen alusta tähän päivään.
Aika mielenkiintoista tietoa… Kyllä huomaa milloin on sairasteltu ja milloin päästy juoksemaan kunnolla. Esimerkiksi lokakuussa tänä vuonna juoksua on ollut alle 10 km koko kuukauden aikana, kun taas toukokuussa kilsoja oli kertynyt juoksemalla 126.

Tämän vuoden ylivoimaisesti tärkein ja ikimuistettavin juoksu oli syyskuun puolivälissä Tallinnassa juoksemani maratoni. Ensimmäinen maratoni heinäkuussa jäi kesken helteen ja astmakohtauksen vuoksi noin 26 km kohdalla. Vähän sen jälkeen tein päätöksen yrittää uudestaan syksymmällä. Yhdessä miehen kanssa juostiin maaliin saakka Tallinnassa parista hengenahdistuskohtauksesta huolimatta. Maaliin tullessa ensifiilis oli pettynyt, aikaa kului reilu puoli tuntia tavoitellun ajan, mutta jo vartti maaliintulon jälkeen alkoi voittajafiilis tulla esiin. Mä voitin itseni, mä voitin astman. Olin juuri juossut 42,195 km!

Tässä vielä vähän vertailua näiden vajaan 3 vuoden ajalta, jolloin olen ylipäätään juoksua harrastanut.

Vuosi 2014

  • 626,90 km 
  • 88 h 30 min
Vuosi 2015
  • 731 km 
  • 99 h 35 min
Vuosi 2016 marraskuun loppuun
  • 874 km
  • 120 h 27 min
Nyt olisi sitten 127 kilsaa juostava tämän loppuvuoden aikana, jotta saan rikki 1000 km rajan. Se tietää reilua 30 km per viikko eli pitäisi olla saavutettavissa. 
Ja ensi vuodelle tietysti uusi tavoite, 1200 km 😉
Luvassa seuraavalle vuodelle paljon mäkitreenejä, porrastreenejä ja muita kivoja juttuja, ainakin jos Vauhtisammakon treeneihin on luottaminen 😀 

Share this post: