Viimeinen vetotreeni radalla

Viimeinen kovempi treeni ennen maratonia on nyt tehty ja näiden kahden jäljellä olevan viikon aikana tehdään enää lyhyitä maratonvauhtisia treenejä.

Kesällä keli oli mukavampi

Sunnuntain treeni oli kaikin puolin hieman epätavallinen jos vertaa muihin kesän treeneihin.
Aamupäivä meillä meni Turku Trail Cupin osakilpailussa Hirvensalossa talkoohommissa. Vettä satoi välillä vaakatasossa, mutta hyvä varusteet ei antaneet sen häiritä.
Ruokailun ja päiväunen sekä iltapäiväsaunan jälkeen alettiin valmistautua illan treeniin. Oltiin sovittu, että aloitetaan vedot urheilukentällä klo 19, koska vesisateen piti sen päivän osalta olla siinä vaiheessa ohi.
Kauniissa auringonpaisteessa lähdettiin juoksemaan ensimmäistä vetoa kesävarusteilla, shortseilla ja t-paidassa, koska lämpötila näytti vielä siinä vaiheessa +13 astetta.
Treeninä oli mun osalta 4×4 km ja 1×2 km vedot, 3 minuutin palautuksilla. Toisen vedon alkaessa katsoin hieman huolestuneena todella tummia pilviä ja mietin olisiko mahdollisesti jopa ukkonen tulossa. Ukkosta ei onneksi saatu päälle, mutta kunnon raekuuro tuulenpuuskineen kylläkin. 5 minuutissa oltiin kastuttu lähes läpimäriksi.
Treeni jatkui kuitenkin ja neljännen vedon alussa oli jo niin pimeää ja viileää, ettei olisi uskonut samaksi illaksi joka puolitoista tuntia aiemmin oli aloitettu. Jarkko ja Mikko juoksivat Jarkon tavoitevauhtia ja minä menin yksin omaa vauhtiani kuulokkeet korvilla. Kenttä oli aivan pimeänä ja usvan seasta ei nähnyt mitään. Välillä radan toisella laidalla näkyi kuinka Jarkon kellon valo loisti juostessa. Jossain vaiheessa alkoi olla jo niin viileää, että vaihdoin myös t-paidan kuivaan pitkähihaiseen, mutta shortsit sai vielä jäädä.

Treenin jälkeen jäi hyvä fiilis maratonia ajatellen. Oltiin lähdetty treeniin aika pienellä energiamäärällä ja silti jalat nousi aika kevyesti, vauhti pysyi sopivana ja sykkeet hyvin aisoissa. Illalla tankattiin vain vähän hiilareita ja enemmän proteiinia ja rasvoja. Toki treenin aikana pidettiin huoli nestetasapainosta ja otettiin pieni määrä energiaa.

Vegaaninen energiageelijuoma Noshtilta

Samalla testattiin pari viikkoa sitten saamiamme uusia energianlähteitä. Saatiin testiin Nosht:lta kuvissakin näkyviä energiageelijuomia, jotka siis ovat täysin vegaanisia ja tuo yksi pullollinen vastaa viittä energiageeliä. Se on helppo kaataa vaikka Salomonin pehmytpulloon ja kantaa mukana.
Muitakin hyviä tuotteita saatiin, mutta niistä kerrotaan lisää hieman myöhemmin 🙂

⇩⇩⇩⇩


IG
Facebook

Share this post: