Viikon 23 treenit ja muut kuulumiset

Vauhtisammakon treenejä, omia polkulenkkejä, kehonhuoltoa ja pyöräilyä. Niistä koostui mennyt viikko. Reilun kuukauden olen nyt saanut treenata kevään flunssakierteen jälkeen ja fiilis on korkealla.

Vaarniemen näkötornista näkee kauas

Vajaan viikon kuluttua on edessä tämän kesän toinen puolimaratoni, Forssan Suvi-ilta ja luottavaisin mielin olen lähdössä sinne. Jos olet tulossa Forssaan juoksemaan ja noin 1:55-2:00 aikaa olet lähdössä tavoittelemaan, niin hihkaise. Itselläni tavoite olisi tuossa haarukassa ja jos kaikki menee nappiin, pitäisi se olla ihan mahdollista. Vuosi sitten keväällä juoksin tähän astisen ennätykseni, 1:58 ja risat. Kuukausi sitten HCR:llä jäi aika 2:06 paikkeille, mutta olin siihenkin ihan tyytyväinen rikkoinaisen kevään jälkeen.

Forssan Suvi-ilta 2017 lauantaina edessä

Pari viikkoa sitten ostettiin miehen kanssa maantiepyörät, joista täälläkin jo aiemmin mainitsin. Nyt takana on yksi pidempi ja pari lyhyempää lenkkiä. Viime viikonlopun pitkästä lenkistä rengasrikkoineen kerroinkin täällä (klick). Tuolla pyöräilyllä on tarkoitus saada minun peruskestävyyttä paremmaksi, koska olen todella huono juoksemaan tarpeeksi hitaasti, jotta se palvelisi tuota sykealuetta ja kestävyyskunto paranisi. Ja varmaankin se helpottaisi myös rasitusastmani kannalta pitkiä juoksuja. Lisäksi pyöräily on juoksun rinnalla todella hyvä liikuntamuoto, koska se on nivelille ja muutenkin jaloille hellempi kuin juoksu, jossa iskutus on välillä aika kovaakin. Monipuolisuus kannattaa.

Vähän energiaa pyöräilyyn

Perjantaina kävin myös pitkästä aikaa hierojalla ja Vauhtisammakon tiloissa toimistoa pitävä Kimmo saikin olla varuillaan, etten potkaissut ja muuten käynyt väkivaltaiseksi. Kevään juoksutauko ja sen myötä huono kehonhuolto oli tehnyt tehtävänsä. Nyt kun olen taas käynyt juoksemassa ja ostanut vielä uudet juoksukengät, jotka eroavat jonkin verran tutuista Adidaksista, olin onnistunut saamaan penikat ihan jumiin. Kyllähän mä sen tiesinkin jo hierontaan mennessä, koska olin jo aiemmin tuntenut juostessa säären kipuilua. Olin kyllä itse yrittänyt sitä venytellä pumppaavilla liikkeillä ja rullailemalla foam rollerilla, mutta sen verran pahasti se oli jumissa, etten itse saanut sille mitään tehtyä.
Ärräpäät lenteli ja toinen jalka polki hierontapöytää, kun Kimmo availi jumia. Tuntui, kun olisi yrittänyt irroittaa koko lihaksen säärestä ihan lopullisesti. Vieläkin tunnen pientä kosketusarkuutta sääriluun vieressä, mutta jumi on poissa. Jalkakaan ei puudu enää…
Jälleen kerran voin kokemuksesta sanoa, että kehonhuolto ja hieronta on yhtä tärkeitä kuin itse treenit.

Poluilla on kaunista
Ihana hiljaisuus ja vihreä luonto
Kieloja metsälenkillä

Vaarniemen portaat

Lauantaina kiipesin kaverin kanssa Vaarniemen kalliolle ja näköalatorniin polkujuoksulenkillä. Maisemat oli mahtavat ja hiljainen vihreä luonto niin rauhoittava ja kaunis.

Mennyt viikko oli pääsääntöisesti kuitenkin juoksua ja salilla kävin tekemässä ainoastaan liikkuvuustreeniä. Millaisia treenejä sitten tuli tehtyä?

Maanantai, juoksutreenit
tekniikkaa ja 100 m viestivetoja.

 • 1:10:50 / 3,72 km
 • keskisyke 110 bpm
Tiistai, liikkuvuustreeni ja kehonhuolto
 • 1:10:00
Keskiviikko, juoksutreenit
askelkyykkyjä ja mäkivetoja
 • 1:03:03 / 5,20 km
 • keskisyke 133 bpm
Torstai, RunFest-juoksu
 • 0:19:48 / 4,2 km
 • keskisyke 172 bpm
Perjantai, lepopäivä ja hieronta

Lauantai, polkujuoksu
 • 1:09:11 / 7,54 km
 • keskisyke 140 bpm
kehonhuolto
 • 40 min
Sunnuntai, maantiepyöräily
 • 2:09:32 / 44,48 km
 • keskisyke 127 bpm
Siinä niitä treenejä taas oli ihan mukavasti. Nyt kevennellään kohti Suvi-illan puolikasta 🙂

Share this post: