Turku Trail Cup Hirvensalossa

Lauantaina olin mukana Turku Trail Cupin Hirvensalon osakilpailussa, koska Vauhtisammakko oli mukana järjestämässä tapahtumaa ja siellä oli myös Tutustu polkujuoksuun-lenkki.
Jo keväällä oli mielessä, että yritettäisi päästä osallistumaan kyseisiin kisoihin ainakin joihinkin osakilpailuihin, mutta niin taas oli liikaa ohjelmaa kalenterissa enkä itse yhteenkään päässyt, Jarkko tosin kävi ensimmäisessä osakilpailussa juoksemassa. Nyt kuitenkin lupauduin mukaan ja lähdin vetämään tuota tutustumislenkkiä osallistujille, jotka eivät aiemmin olleet poluilla juosseet. Mukaan lähti lähes kymmenkunta juoksijaa ja matkaan lähdettiin muiden perässä.
Aamulla olin ensin mukana jakamassa osallistujanumeroita, mutta jouduin siirtymään sivuun jotta ehdin vaihtaa juoksuvaatteet ennen starttia.

Lähtöä odotellessa

Olin luvannut juoksijoille pitää perää ja varmista ettei kukaan jää yksin reitille. Alkumatkasta porukka pysyi hyvin kasassa, mutta pikkuhiljaa alkoi vauhtieroja tulla ja osa meni menojaan. Suurin osa on aiemmin juossut enemmänkin tasamaalla, mutta polkujuoksu oli uusi tuttavuus. Jotkut taas olivat juosseet jonkin verran poluilla ja osallistuneet Vauhtisammakon polkujuoksukouluun.

Reitti oli sopivan haastava mäkineen ja heti alussa kiivettiin laskettelurinteen päälle. Tuon 6 kilometrin tutustumislenkin aikana kiivettiin kolme kertaa laskettelurinnettä ylös lisäksi pari muuta sopivaa ylämäkeä.
Muuten reitin pohja oli vaihtelevasti kalliota ja polkua. Välillä kierrettiin golfkentän reunaa ja välillä kivuttiin kallion päälle maisemia ihailemaan. Maalialueella joku sanoikin, että reitti oli juuri oikeaan suuntaan kierrettäväksi tehty, koska maisemat tuli todella hyvin esille nousujen jälkeen. Samoin konkarijuoksijat kiittelivät myös reitin haastavuutta, oli kuulemma happottava lenkki. Nousumetrejä taisi 20 km lenkillä tulla lähemmäs 600 metriä.

Ja viimeinen puristus mäen päälle ennen laskeutumista maalialueelle

Matkoina tuossa osakilpailussa oli 6, 10 ja 20 km ja jokaisella matkalla oli hyvin osallistujia, jopa pisimmälle matkalle tuli lisää ilmoittautumisia lauantaina aamullakin. Kaunis syyssää oli varmaan yksi osatekijä siinä, koska jo aamulla aurinko paistoi erittäin kauniisti ja keli oli syksyisen kirpeä.

Tämä Hirvensalon osakilpailu oli toiseksi viimeinen näistä Turku Trail Cupin kisoista ja jäljellä on parin viikon kuluttua juostava Parmaharjun kisa. Siellä voi vielä nostaa omaa sijoitustaan kokonaispisteissä. Tämän jälkeen voi taas vähän rauhoittaa juoksuja ja lähteä kehittämään peruskuntoa ensi kesän kisoja varten jos vaikka itsekin pääsisi osallistumaan ensi vuonna näihin kisoihin enemmän 🙂

⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

                                                  ⬥ https://www.personaltrainerturku.net

Share this post: