Kuoritakki, tärkein vaate polkujuoksuun!

Jos pitäisi yksi varuste valita niin se on kuoritakki, sitä käytän niin vapaa-ajalla kuin treenatessakin, ja se on tosiaan se ensimmäinen varuste jonka pakkaan juoksureppuuni kun olen lähdössä pidemmälle lenkille.

Salomonin kuoritakit kovassa käytössä!

Aktiivista ulkoilijaa ei huonot säät tai sateet hidasta, varusteet vain vaihtuu kelien mukaan.
Takkien vedenpitävyyttä mitataan vesipilariarvoilla. Mitä isompi tuo arvo on sitä paremmin takki pitää vettä. Nämä kannattaa katsoa kun kuoritakkia on ostamassa, varsinkin jos olet menossa polkujuoksukilpailuihin sillä niissä osassa on vaatimuksensa millainen takki pitää olla matkassa mukana.

Kuoritakin ja sadetakin suurin ero on kuoritakin keveys ja parempi hengittävyys.

Yli 5000mm vesipilariarvon ylittäviä takkeja kutsutaan vedenpitäviksi. Arkikäyttöön tuo onkin jo riittävä, se pitää sinut kuivana lyhyillä kävelyillä.

Jos taas liikut yhtään enemmän niin 10 000- 15 000 mm vesipilariarvon omaava kuoritakki on sopiva.
Tämä pitää kuivana vesisateessa sekä räntäsateessakin. mikäli kannat ulkoillessa rinkkaa tai reppua  saattaa kosteus tulla läpi repun kohdalta.

Yli 15 000 vesipilariarvon takkeja suositellaankin jos kannat reppua tai rinkkaa mukanasi. Tämän arvon ylittävät takit eivät päästä kosteutta läpi rinkan kohdalta.

Kuoritakki on Suomen olosuhteissa vaatettamisen kulmakivi. Päällimmäisenä kuoritakki pitää vettä ja tuulta ja pitää näin ollen sinut lämpimänä.
Lisäksi kuoritakki on todella kevyt ja menee todella pieneen tilaan, jolloin se on helppo pakata reppuu ja ottaa matkalle mukaan.

Itselläni on käytössä monia erilaisia ja eri tarkoituksiin sopivia takkeja. Useimmiten kyllä päälleni päätyy Salomon Bonatti Pro WP JKT kuoritakki, takki jos ei päälle niin ainakin juoksureppuun.

Tämä Salomon Bonatti on erittäin kevyt (194g) ja pieneen tilaan pakkautuva takki on omiaan varsinkin polkujuoksuun sekä ultrajuoksuun.
Takin saa pakattua takin omaan rintataskuun ja näin ollen se ei vie juurikaan tilaa juoksurepussa/ juoksuliivissä.

Mainittakoon vielä polkujuoksuun suunnitellusta leikkauksesta joka takissa on. Jos sinun pitää saada takki nopeasti päällesi ja sinulla on juoksuliivi tai juoksureppu niin sinun ei tarvitse riisua niitä vaan saat takin laitettua päällesi ja liivin päälle, kiitos selkäpuolen leikkauksen.

Salomon Bonatti Pro WP JKT  kuoritakki:

Veden- ja tuulenpitävä
Vesipilariarvo 20 000 ja teipatut saumat (täyttää lähes kaikkien vuorijuoksujen sekä polkujuoksukisojen  vaatimukset)
Pakkautuu omaan taskuunsa
Erittäin kevyet (194g)
Kalvo Pertex Shield®


                                                                       

Kuoritakin saa pakattua pieneen tilaan!

                                                                     


⇩⇩⇩⇩
IG
Facebook

                                                  ⬥ https://www.personaltrainerturku.net

Share this post: