Terveiset Bodom Traililta

Kävin eilen juoksemassa ensimmäisen polkujuoksukisani koskaan Espoon Bodom Traililla. Hieman kauhistutti lähteä juoksemaan, koska omasta kunnosta ei ollut mitään takeita.
Olin jo etukäteen päättänyt, että juoksen vain ensimmäisen kierroksen 12 km lenkin, koska viikon kuluttua on edessä kevään eka puolikas HCR:llä. Ja ihan hyvä, että olin näin päättänyt, koska juoksu kulki lopulta sen verran kivasti, että hetken jo mietin, että lähtisin jatkamaan myös toiselle kierrokselle ja juoksisin puolimaratonin poluilla. Onneksi maltoin mieleni.

Starttisuora odottaa juoksijoita

Kaverin kanssa lenkille lähdössä

Kohta mennään

Aamulla lähdettiin Kiasman edestä kisajärjestäjän järjestämällä yhteiskuljetuksella kohti Bodomia, bussi täynnä innokkaita polkujuoksijoita, Tuttujakin nähtiin heti pysäkillä.
Aamulla arvoin hetken juoksuvarusteiden kanssa ja päädyin laittamaan lyhythihaisen juoksupaidan ja lyhyet juoksutrikoot. Onneksi. Kevään ensimmäinen lämmin päivä osui juuri lauantaille ja jo muutaman kilometrin jälkeen oli jopa kevyillä varusteilla lämmin. Kompressiosukat ja uudet polkujuoksukengät sai myös kunnon kasteen poluilla. Upposin kosteikkoon ja mutaan noin 10 cm nilkoista ylöspäin. Anni, nyt tiedän miltä sekin tuntuu 😉

Hieman kurassa

Itse reitti oli mielestäni todella onnistunut. Kokemusta mulla ei poluilta ole pahemmin ennestään muuten kuin omilta treenilenkeiltä ja nekin aika helposta maastosta. Mutta mielestäni oli sopivasti nousuja, laskuja ja tasaista. Koko ajan saa olla skarppina ettei kompastu tai liukastu. Ja aika tasaisesti porukka juoksi reitillä. Välillä joku juoksi ohi ja välillä ohittelin itse hitaampia. Hyvin pääsi ohittamaan, kun katsoi siihen sopivan kohdan ja muisti hihkaista, että aikoo ohi. Yritin myös muistaa pitää parin metrin raon edellä juoksevaan ettei vaan astu nilkoille vahingossa tai kaadu niskaan jos toinen kompastuu.
Sykkeitä en uskaltanut matkan aikana edes vilkaista, koska tiesin niiden nousevan korkealle. Maaliskuun alusta ollut flunssassa ja viikko sitten loppui antibioottikuuri. Lisäksi siitepölyä on jo ihan kiitettävästi ilmassa ja edellisiltana yllätti migreeni. Onneksi kuitenkin selvisin ilman Ventolinea tämän reissun, ehkä se astmalääkitys alkaa kohta olla kohdillaan. Maaliin päästyäni vilkaisin kuitenkin keskisykkeet ja siellähän ne oli, tutulla tasolla yli 170 bpm.
Aikaa en ollut lähtenyt juoksemaan, vaan testaamaan polkujuoksua ja katsomaan miten jaksan, jotta tiedän hieman varautua HCR:lle. Olin ajatellut tulevani maaliin jossain 1:45:00-1:55:00 välillä, mutta yllätyin, kun kello pysähtyikin aikaan 1:35:56 ja en voinut olla muuta kuin tyytyväinen 🙂
Jalat kulki hyvin eikä maaliintulon jälkeen edes tuntunut siltä, että olen juossut tuon matkan. Keuhkot oli hieman eri mieltä, noin kilometri ennen maalia alkoi hengitys hieman ahdistaa, mutta sain tasattua sen ja olo helpotti todella nopeasti. Ja koska en ole mikään lämpimän ilman juoksija, saan olla tyytyväinen juoksuuni.

Kyllä vaan, flat is boring 

Myös kisan järjestäjät olivat onnistuneet tehtävässään. Bussikuljetus paikan päälle oli todella hyvä lisä, koska parkkipaikkoja ei todellakaan ole liikaa. Lisäksi järjestelyt paikan päällä olivat onnistuneet. Varustesäilytys, vessakäynnit ja kaikki muut hoitui ilman pahempia jonottamisia. Maaliin tulon jälkeen oli tarjolla rahkaa, banaania, suolakurkkuja, suolakeksejä, rusinoita, vettä ja energiajuomaa. Kaikki varmaan löysivät itselleen jotain.
Reitti oli merkitty hyvin ja merkkejä oli tarpeeksi tiheään. Ja mikä parasta, olivat tilanneet juuri oikean kelin tapahtumaa varten 🙂 Kisan jälkeen bussien paluumatkaa odotellessa oli mukavaa maata tai istua nurmikolla auringonpaisteessa. Näin pari tuttua siinäkin.
Lisäksi kävin moikkaamassa Salomonin teltalla Minnaa, joka oli kuukausi sitten Vauhtisammakon juoksumessuilla Turussa esittelemässä Salomonin tuotteita. Myös Suunnon teltalla piipahdin katsomassa uudet kellot, joita olisi myös saanut testata juoksussa.

Kaksi polkujuoksun ensikertalaista

Yhteenvetona voin sanoa, että kaikin puolin onnistunut tapahtuma ja juoksu. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa polkujuoksutapahtumaa, Nuts YlläsPallasta heinäkuussa. Välietappina kolme puolimaratonia maantiellä.
Bodomillekin on aikomus palata ensi vuonna 🙂

Share this post:

4 Comments
 1. Onnittelut onnistuneen juoksun johdosta! Bodom Trail kuulostaa kivalta tapahtumalta. Hienoa, kun sää suosi kaiken keväisen oikuttelunsa keskellä. 🙂

 2. Tanja

  Kiitos ?
  Tapahtuma oli todella hyvin järjestetty ja eilen illalla jo todettiin miehen kanssa, että ensi vuonna uudestaan.

 3. Susanna

  Hienostihan teillä molemmilla meni juoksu.:)

 4. Tanja

  Menihän se ihan hyvin. Ei sullakaan mikään huono juoksu ollut ?

Comments are closed.