Puolimaratonien aikaa

Forssan Suvi-ilta on edessä kahden viikon kuluttua. Siellä seistään neljättä kertaa lähtöviivalla ja odotetaan lähtölaukausta. Kaksi puolimaratonia ja yksi kymppi on ennestään takana miehen kotikaupungin tapahtumasta. Niistä voit lukea täältä, täältä ja täältä

Tänä vuonna juostaan puolimaratonit ja nähtäväksi jää kuinka hyvin Forssan reitti meitä kohtelee 🙂
Reittihän on mitä mahtavin kannustusjoukkoineen ja maisemineen. Liikoja en vieläkään lähde odottamaan kevään sairastelujen jälkeen ja minulle melkein riittää, kun alitan HCR:n ajan. Muut ajan parannukset on aina bonusta 🙂
Forssan Suvi-illan kympin jälkeen
Kaksi viikkoa Forssan Suvi-illan jälkeen on edessä kotikisa, Paavo Nurmi Maraton. Muistan, kuinka ekalle Paavolle lähdin tuon vuoden 2015 Forssan Suvi-illan keskeyttämisen jälkeen vain hakemaan maaliin juostua kisaa ja juoksinkin siellä uuden ennätyksen. Lähdin tuolloin tutun jäniksen matkaan ja jossain vaiheessa irtaannuin porukasta ja lähdin juoksemaan omaa juoksua. Fiilis oli mahtava. 
Viime vuonna juoksin Paavolla ekaa maratonia, joka keskeytyi astmakohtaukseen noin 26 km kohdalla. Tuon maratonin rapsan voi lukea täältä
Paavo Nurmi Maratonin lähtö 2016
Tänä vuonna Paavo Nurmi Maratonilla on osittain uusi reitti. Viime vuonna jo reitti oli ohjattu kävelykadun kautta Puutarhakadulle, jolloin reitin alkupätkälle saatiin lisää kannustajia. Tänä vuonna lähdetään kävelykadulta kohti jokivartta ja juostaan Aurajoen rantaa keskustasta Turun linnan suuntaan, ennen kuin taas kurvataan kohti ihania Ruissalon maisemia. 
Ruissalossa saadaankin taivaltaa muutama kilometri ennen kuin käännytään takaisin kohti satamaa ja keskustaa. 
Vauhtisammakon jänikset on olleet mukana Paavolla jo useampana vuonna ja niin myös tänä vuonna. Itse menen juoksemaan kisaa puolikkaalle, mutta mies lähtee sammakkojänikseksi. Omalta osaltani juoksu taitaa mennä fiilistelyjuoksuksi, koska kaksi viikkoa myöhemmin olisi edessä 30 km polkujuoksu Ylläksellä. 
Paavo Nurmi Maraton täyttää tänä vuonna 25 vuotta ja lähes 4000 juoksijaa lähtee matkaan 1.7. joko kympille, puolikkaalle tai maratonille. Lähtekää mukaan juoksemaan! 
Oletko muuten jo nähnyt minun ja mieheni Paavo-kutsun tapahtuman Facebook-sivulla? Jos et, niin katso se täältä julkaisupäivämäärä 31.5. 

Share this post: