Pohjoista kohti

Täällä on työviikko päättynyt ja loma alkanut! Meillä se tarkoittaa myös sitä, että matka kohti pohjoista on alkamassa ihan parin tunnin sisällä. Viime viikonloppuna juostiin lähes helteisessä kelissä täällä kotimaisemissa Paavo Nurmi Marathonilla, mutta reilun viikon kuluttua juostaan näillä näkymin hieman viileämmässä kelissä ympäri Ylläksen polkuja.
Eilen käytiin vielä lyhyt lenkki juoksemassa Haunisten altaiden ympäri.

Viimeinen lenkki kotimaisemissa ennen Nutsia

Viime syksynä silmiin osui somessa ilmoitus Nuts YlläsPallaksen ilmoittautumisen avautumisesta ja hetken mielijohteesta ilmoitin itseni ja mieheni kyseisen kisan lyhimmälle, 30 km matkalle. Sen jälkeen alkoi tiukka polkujuoksutreeni ja juoksuvarusteitakin jouduttiin ostamaan lisää.

Nyt meiltä molemmilta löytyy parit erilaiset polkujuoksukengät, kunnollinen juolmareppu/liivi, kuoritakkia ja vaikka mitä. Tapahtumaan osallistujille on olemassa pakollisten varusteiden lista, jota olen käynyt läpi ja varmistellut, kaikki alkaa pikkuhiljaa olla kunnossa.
Alla olevassa kuvassa on osa juoksueväistä ja muista ravinteista. On urheilujuomajauhetta, maltoa, proteiinia, Puhtiomegaa, erilaisia pähkinöitä suolalla ja ilman, energiageelejä, chiasiemeniä, tummaa suklaata merisuolalla maustettuna, clif bareja erimakuisina ja clif blockseja. Näillä eväillä pärjätään jo pitkälle ja vielä kun kaurahiutaleet, kahvi ja tee on pakattu, niin ei ole hädän päivää 😀

Siinä osa meidän eväistä viikolle ja kisaa varten 😀

Matkaa suunnitellessa mietittiin eri vaihtoehtoja miten tuo reissu toteutettaisi ja lopulta päädyttiin siihen, että ajetaan koko matka omalla autolla yhden yön pysähdyksen taktiikalla. Vuokrattiin mökki yhdeksi yöksi noin matkan puolivälistä ja viikoksi Ylläsjärven rannalta. 
Mietittiin myös autojunalla menemistä ja lentämistä sekä vuokra-auton vuokraamista, mutta kustannukset olisi olleet paljon korkeammat kuin nyt valitsemallamme tavalla. Ja näin päästään samalla näkemään vähän erilaisia maisemia matkan varrella. 
Yritän päivittää kuulumisia ja maisemia myös tänne blogin puolelle, mutta Insta-tili kannattaa ottaa seurantaan 🙂 (tanjah74_yksipaivaelamasta)

Share this post:

4 Comments
  1. Henna

    Onnea matkaan! Parina talvena olen ollut hiihtämässä Ylläksellä mutta kovasti kiinnostaisi käydä siellä juoksemassa. Ehkä ensi kesänä…

  2. Tanja

    Kiitos Jonna ? Nyt ollaan puolivälissä Kalajoella yötä. Ihana aurinkoinen ilta ?

  3. Tanja

    Kiitos Henna ? Mä en ole ennen Ylläksellä käynyt, vähän nuo nousut jännittää. Kirjoittelen sitten juoksusta loppuviikosta ?

Comments are closed.